Με ένα νέο υπερσύγχρονο ψηφιακής τεχνολογίας υπερηχοτομογράφο ενισχύθηκε πριν λίγες μέρες το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Παύλου Μελά.

 

Ο έγχρωμος υπερηχοτομογράφος διαθέτει 4 κεφαλές και θα προσφέρει από τις αρχές Σεπτεμβρίου δωρεάν υπηρεσίες διάγνωσης και πρόληψης σε όλους τους ανασφάλιστους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά.

Μεταξύ άλλων όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς καμία επιβάρυνση εξετάσεις αγγείων και επιφανειακών οργάνων, θυρεοειδούς, μαστού, άνω και κάτω κοιλίας, ουρολογικές και γυναικολογικές εξετάσεις.

Το νέο ιατρικό μηχάνημα αποκτήθηκε από το δήμο Παύλου Μελά έναντι 24.000 ευρώ και ο χειρισμός του θα γίνεται αποκλειστικά από τους εθελοντές ιατρούς του κοινωνικού ιατρείου, οι οποίοι ξεπερνούν σήμερα τους 30. Με την προμήθεια αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο το κοινωνικό ιατρείο, παρέχοντας άμεσα και αποτελεσματικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος τόνισε ότι «σε συνεργασία και με τους εθελοντές ιατρούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν την προσπάθειά μας, επιδιώκουμε την παροχή ενιαίων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε μόνιμη βάση για όλους τους ανασφάλιστους δημότες μας. Η Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να απλώνει ένα δίχτυ αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στην οικογένεια, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στον πολίτη που πλήττεται από την οικονομική κρίση. Συνάμα, επιδιώκουμε και πιέζουμε την Πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση».

Το Κοινωνικό Ιατρείο στεγάζεται σε κτίριο του δήμου στην Πολίχνη, στην οδό Αγίας Μαρίνης 4 και η λειτουργία του εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο του πυλώνα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την έμπρακτη στήριξη των δημοτών για ανθρωπιστική προσφορά, συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη.