ΑΠΘ Βρέθηκαν κι άλλες μολότοφ…

Δεύτερη παρτίδα με βόμβες μολότοφ εντοπίστηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

 

Αυτήν την φορά, διερχόμενος κάλεσε, χθες το μεσημέρι, την Άμεση Δράση και ανέφερε την ύπαρξη ύποπτων αντικειμένων στο πεζοδρόμιο της οδού Εθνικής Αμύνης, έξω από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί των τμημάτων Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος και Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 13 βόμβες μολότοφ.

Όπως αποδείχθηκε, οι αυτοσχέδιες κατασκευές αποτελούντο από γυάλινες φιάλες με εύφλεκτο υγρό, ενώ στο στόμιο κάθε φιάλης είχε προσαρμοστεί κομμάτι υφάσματος. Οι κατασκευές περισυλλέγησαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο.

Σχεδόν ένα 24ωρο νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εργαζόμενος της εταιρείας φύλαξης του ΑΠΘ εντόπισε μέσα στους χώρους του Ιδρύματος κιβώτιο με 20 βόμβες μολότοφ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις από τις βόμβες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία κροτίδες και μεταλλικές βίδες, ενώ οι υπόλοιπες ήταν παρόμοιες μ' αυτές που βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα.

Από τις αστυνομικές αρχές διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη:

ΦΩΤΟ Βρήκαν 20 μολότοφ στο ΑΠΘ
ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΑΠΘ Δείτε τι γράφει στο Facebook καθηγητής της σχολής για το θέμα

Σχόλια