Την απόσυρση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και την ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του 51% της εταιρίας, ζητούν η Ένωση Πολιτών για το Νερό και η Κίνηση 136. 


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, επικαλούνται τοποθετήσεις των Επιτρόπων Μισέλ Μπαρνιέ και Όλι Ρεν, από τις οποίες, όπως λένε, προκύπτει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.

Τα μέλη της κίνησης, Λάζαρος Αγγέλου, Κώστας Μαριόγλου και Κώστας Νικολάου είπαν ότι, αν η κυβέρνηση επιμένει στην αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, τότε το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον μεταβιβάζοντας την εταιρία στην Αυτοδιοίκηση ή στην Ένωση Πολιτών για το Νερό ή σε κοινό σχήμα των δύο. Κατήγγειλαν ότι με τον τρόπο που σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, θα προκαλέσει «συντριπτική ζημιά» στο δημόσιο συμφέρον -σε αντίθεση με τα περί μείωσης των τιμολογίων του νερού, που υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.  Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι την πρώτη πενταετία θα υπάρξει αύξηση κατά 62% στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ.

Κατηγόρησαν το ΤΑΙΠΕΔ για «αδιαφάνεια» στο διαγωνισμό παραχώρησης του 51% της ΕΥΑΘ και σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Κίνησης 136 από αυτόν, τονίζοντας πως θα προχωρήσουν και στην κύρια προσφυγή εναντίον του διαγωνισμού, με αίτημα την ακύρωση του. Ανακοίνωσαν ότι, αν ο αποκλεισμός τους συνεχίσει να ισχύει, θα διεκδικήσουν να ενταχθούν ως «εναλλακτικοί πάροχοι» για «να μη γίνει ιδιωτικό, ένα δημόσιο μονοπώλιο».


Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν το δικό τους μπλοκ για τις διαμαρτυρίες στα εγκαίνια της ΔΕΘ και θα διεκδικήσουν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.