Glavakis_Samantzidis_20130605_01.jpg

Την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία επισημοποίησε ο πρώην Ευρωβουλευτής Ιωάννης Γκλαβάκης, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Μηνά Σαμαντζίδη. …»

Ο κ. Γκλαβάκης, γεωπόνος, ο οποίος είχε πολιτευθεί το 2012 στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη ΔΗ.ΣΥ., υπήρξε μέλος της Ν.Δ. από την ίδρυσή της και μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής από το 1997, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ είχε πλούσια δραστηριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Πέλλας επί σειρά ετών. Είχε δε εκλεγεί ως ευρωβουλευτής της Ν.Δ. το 2004 και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και της Επιτροπής Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γκλαβάκης τόνισε:

«Σε μια περίοδο κατά την οποία η φιλελεύθερη παράταξη σηκώνει το βάρος της ευθύνης για τη διατήρηση της Ελλάδας σε μια υγιή ευρωπαϊκή τροχιά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απέχει. Άλλωστε, η πολιτική μου διαδρομή, μου επιτρέπει να αισθάνομαι ότι επιστρέφω στο σπίτι μου.»

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Μηνάς Σαμαντζίδης, υπογράμμισε τα εξής:

«Στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και της Ελλάδας για θωράκιση της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής της προοπτικής, η πείρα και η καθαρή ματιά στελεχών όπως ο Ιωάννης Γκλαβάκης αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο. Η πολιτική οικογένεια της Ν.Δ. χαιρετίζει την επιστροφή του, καθώς εκφράζει το πνεύμα της συνένωσης των δυνάμεων που έχει ανάγκη ο τόπος σε μια συλλογική προσπάθεια με που ήδη φέρνει αποτελέσματα.»