Αναγκαία κρίνει την ύπαρξη ιδιωτών επενδυτών, σε όλα τα λιμάνια του κόσμου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η διοίκηση του ΟΛΘ Α.Ε. προκρίνει τη λύση των παραχωρήσεων λειτουργικών εγκαταστάσεων, όπου το κράτος έχει τον έλεγχο –όπως έγινε και με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.


Ο κ. Αγγελούδης δηλώνει αντίθετος στο μοντέλο ιδιωτικοποίησης με άλλους τρόπους, όπως η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

«Η Θεσσαλονίκη είναι το μεγαλύτερο λιμάνι σε συμβατικό και χύδην φορτίο στην περιοχή», υπογράμμισε και τόνισε πως «θα απωλεσθεί μόνον αν το δημόσιο παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο». Πρόσθεσε πως η ιδιωτικοποίηση δεν εξαρτάται από το νόμο που υποχρεώνει τις Α. Ε. να αλλάξουν τα καταστατικά τους, ως προς το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., στη χθεσινή γενική συνέλευση «δεν έγινε καμία συζήτηση για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Πιστοποιήθηκε το αποτέλεσμα χρήσης του 2012, που έδειξε αύξηση τζίρου, μικτά κέρδη 23 εκ. ευρώ και διαθέσιμα κεφάλαια άνω των 100 εκ. ευρώ».