xrisi_avgi_mat1_20130502_01.jpg

Χαμός στην πολιτική σκηνή της χώρας, από το επεισόδιο που σημειώθηκε, το πρωί, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή (γνωστό και ως “Καιάδας”) και τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη. >>>

 

Συγκεκριμένα, οπαδοί της Χρυσής Αυγής, εξαγριωμένοι από το ότι είχε αναβληθεί η εκδήλωσή τους (μοίραζαν προϊόντα ενόψει Πάσχα μόνον σε Έλληνες) στην πλατεία Συντάγματος, κινήθηκαν, από τα γραφεία τους, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αθηναίων –η μεταξύ τους απόσταση είναι μικρή. Άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν, έκαναν χρήση χημικών, αλλά ο βουλευτής Γ. Γερμενής προχώρησε κι έφθασε ως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου μπήκε μέσα.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο βουλευτής κινήθηκε εναντίον του, προσπάθησε να τον χτυπήσει με γροθιά, αλλά εκείνος απέφυγε το χτύπημα και η γροθιά του βουλευτή κατέληξε στο πρόσωπο 12χρονης που βρίσκονταν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο με τον πατέρα της.

Τράβηξε πιστόλι;

germenis_syllipsi_20130502_01.png

Την απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή να τον γρονθοκοπήσει και τις καγγελίες ότι ο βουλευτής οπλοφορούσε τη στιγμή του επεισοδίου, επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. «Το ότι αυτό το υποκείμενο μπορεί να περιφέρεται και μάλιστα οπλοφορώντας, πρέπει να προβληματίσει την Πολιτεία γενικότερα, αλλά και τους πολίτες που τους ψήφισαν», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης, σε δηλώσεις του σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως ο “Καιάδας” αποπειράθηκε να τραβήξει πιστόλι, που είχε σε θήκη, στην μέση του, αλλά τον απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Η απάντηση του “Καιάδα”

germenis_vouli_01.jpg

“Ψευδείς και άθλιες αποδεικνύονται οι κατηγορίες τους εις βάρος μου”, δηλώνει, από την πλευρά του, ο Γ. Γερμένης. Και προσθέτει: “Έφτασαν στο αισχρό σημείο να πουν ότι χτύπησα ένα ανήλικο κοριτσάκι. Τα σχετικά βίντεο τους διαψεύδουν ξεκάθαρα. Επίσης, όπως διαφαίνεται ολοκάθαρα, σηκώνω τα χέρια μου όταν μου επιτίθεται παράνομα η ασφάλεια του δημάρχου. Αποδεικνύεται ψευδέστατη και η σκευωρία τους σχετικά με δήθεν πρόθεσή μου να τραβήξω όπλο. Στο σημείο υπήρχαν πολλές τηλεοπτικές κάμερες που κατέγραψαν επακριβώς τα γεγονότα. Τους καλώ να δώσουν το επίμαχο τηλεοπτικό υλικό στη δημοσιότητα”.

Επίθεση και από Μιχαλολιάκο

Για πολιτική συμπαιγνία με στόχο την εξασφάλιση εκ μέρους του Γιώργου Καμίνη του χρίσματος για τη δημαρχία εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και από τη Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος στο protothema.gr, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά τα πρωινά επεισόδια στον Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Με τη φράση «ο Καμίνης παρείχε υπηρεσίες στον Σαμαρά» και με καταγγελία περί «ωμής παραβίασης μιας καθ’ όλα νόμιμης συγκέντρωσης» ο κ. Μιχαλολιάκος εξαπολύει μύδρους και αναφέρει: «Κατά του Καμίνη δεν θα στραφεί νομικά η Χρυσή Αυγή, αλλά θα στραφεί ο λαός της Αθήνας τον οποίο έχει παραδώσει βορά στους λαθρομετανάστες. Αν τολμά ας βγει και μια φορά βόλτα μόνος του στην πόλη, χωρίς τους αστυνομικούς του».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

kaminis_20130502_01.jpg

Την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενή -γνωστού και ως Καιάδα- εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, από την οποία τελικά χτυπήθηκε ένα κορίτσι 12 ετών, το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν με τον πατέρα του μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, στον οποίο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές».

«Σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί στο κέντρο. Κάλεσε επίσης τις αρμόδιες αρχές «να εφαρμόσουν το νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη».

«Στημένο παιχνίδι του συστήματος, για την προβολή της Χρυσής Αυγής, στο οποίο οι ίδιοι δεν θα λάβουν μέρος» θεωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τα επεισόδια στο Σύνταγμα, με αφορμή την απόπειρα διανομής τροφίμων από την Χρυσή Αυγή, παρά τη σχετική απαγόρευση από τον δήμο Αθηναίων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι «ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα, το 'σύστημα', προκειμένου να προβάλει τη Χρυσή Αυγή, η οποία πέφτει δημοσκοπικά, ανακάλυψε 'κόντρα' για να την διαφημίσει».

Το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει «την εγκληματική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του Δημάρχου Αθήνας κ. Καμίνη και τον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού», υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει το ναζισμό, να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της, «καταδικάζει την επίθεση στο δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδίκασαν την επίθεση. «Ο επιτιθέμενος βουλευτής έδειξε έμπρακτα ότι στόχος της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο όποιος δεν είναι Έλληνας, αλλά κάθε πολίτης, θεσμικός εκπρόσωπος και γενικά δημόσιο πρόσωπο δεν συμφωνεί μαζί τους», τονίζεται στην ανακοίνωσή τους. Και ζητούν «να επανεξεταστούν οι άδειες οπλοφορίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Η Δράση καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την άμεση ανάκληση της άδειας οπλοφορίας του βουλευτή και από την Βουλή την άμεση άρση της ασυλίας του, ώστε να οδηγηθεί το ταχύτερο δυνατόν στην Δικαιοσύνη.