AGORA 08_450x-001.jpg

«Η αγορά πολύ δύσκολα θα επανέλθει στις προηγούμενες χρονιές». Τη δυσάρεστη αυτή επισήμανση έκανε, με δηλώσεις του στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χατζαρίδης. >>>

Όπως είπε ο κ. Χατζαρίδης, «η κίνηση που υπάρχει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και σήμερα, στην αγορά, συνδέεται με τις υποχρεώσεις προς τα παιδιά. Το δώρο έγινε, από ευχαρίστηση, υποχρέωση και μπήκε στον προϋπολογισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, το πρόβλημα στην αγορά άρχισε με την κατάργηση του δώρου Πάσχα από το δημόσιο τομέα. «Μειώθηκε το εισόδημα και αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις σε ένα αδηφάγο κράτος», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Χατζαρίδης, το πρόβλημα της αγοράς είναι ακόμη μεγαλύτερο στα καταστήματα εκτός κέντρου. «Όσο συρρικνώνεται η κατανάλωση, έχουμε και γεωγραφική συρρίκνωση της εμπορικής δραστηριότητας», είπε, αποκαλύπτοντας ότι, πλέον, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα καταστήματα που βρίσκονται στις παρυφές του εμπορικού κέντρου, όπως η Βενιζέλου, η Ίωνος Δραγούμη και η Βαλαωρίτου.