kede_giannina_20130530_01Υπό τον ήχο συνθημάτων, που φώναζαν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε στο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στα Γιάννενα, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. …»

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το σχεδιασμό της κυβέρνησης που θέλει απολύσεις στο δημόσιο τομέα και συρρικνώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο είναι θέμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόσθεσε πως το υπουργείο του δεν υιοθετεί, όπως και η κυβέρνηση, οριζόντιες περικοπές που μπορεί να ακρωτηριάσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μίλησε για «ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα», για μετακινήσεις, δηλαδή, εργαζόμενων μέσα στον ίδιο δήμο κι ανακοίνωσε την εξασφάλιση 150 εκατομμυρίων ευρώ, για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών των δήμων και των δομών για ΑμεΑ, για την ερχόμενη περίοδο.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε ότι οι δήμοι προχώρησαν, ήδη, σε πολλές καταργήσεις και, όπως τόνισε, «δεν αντέχει άλλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση». Μάλιστα, έκανε λόγο, για «ουσιαστική κατάργηση της προνοιακής δομής των δήμων».