Σοκαριστικά στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της εταιρίας to the point, για το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, τα οποία ανακοινώθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την έρευνα, το 94,6% των καταναλωτών μείωσε την κατανάλωση με την εξής σειρά: …»

Πρώτα τα είδη ένδυσης κι ακολούθησαν τα είδη υπόδησης, η διασκέδαση, τα τρόφιμα, οι μετακινήσεις, η ψύξη και η θέρμανση, οι διακοπές, η ηλεκτροδότηση, η καθαριότητα και η προσωπική υγιεινή!

Από την έρευνα προκύπτει, ακόμη, ότι καταναλωτές με εισοδήματα κάτω των 600 ευρώ μείωσαν την αγορά τροφίμων σε ποσοστό 70%, ενώ στην ερώτηση «με ποιο κριτήριο αγοράζετε τρόφιμα», οι καταναλωτές απαντούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι επιλέγουν φθηνά –κι όχι ποιοτικά- τρόφιμα.

«Το ευρωπαϊκό κεκτημένο της κατανάλωσης βρίσκεται σε κίνδυνο» εκτίμησε, σε δηλώσεις της στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη η γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη. Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να αποκαλύπτονται σκάνδαλα, όπως αυτό με τα μαϊμού απορρυπαντικά, από καταγγελία υπαλλήλου και, επί δύο χρόνια που ήταν σε εξέλιξη κάτι τέτοιο να μην το ανακαλύπτουν οι μηχανισμοί ελέγχου.