poutin_ekklisia_20120107_01.jpg

«Η Ρωσία χύνει κροκοδείλια δάκρυα». Με τα λόγια αυτά σχολίασε τη νέα παρέμβαση Πούτιν, στο οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου, ο καθηγητής και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονιάς, Ηλίας Κουσκουβέλης, που >>>

μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Και πρόσθεσε: «Όταν έπρεπε να κάνει κάτι, η Ρωσία δεν έκανε»…

Ο κ. Κουσκουβέλης σχολίασε με αυτόν τον τρόπο τη νέα τοποθέτηση Πούτιν κατά των αποφάσεων για την διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι τα επιλεγμένα μέτρα της ΕΕ υπονομεύουν ουσιαστικά την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουσκουβέλη, το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων δεν θεωρείται λήξαν. «Μπορεί να περάσει κι αλλού», είπε χαρακτηριστικά κι έθεσε το θέμα της Σλοβενίας «όπου υπάρχει ζήτημα» και της Ιρλανδίας «όπου δυο τράπεζες της χώρας έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα».

Ειδικά για το θέμα της Κύπρου, είπε ότι «το χρέος της χώρας άρχισε να ξεφεύγει πριν τρία χρόνια και δεν ελήφθησαν μέτρα. Μάλιστα, πήγαν σε προεκλογική περίοδο, όπου η σημερινή κυβέρνηση γνώριζε τα προβλήματα, αλλά διαχειρίστηκε τραγικά την κρίση», πρόσθεσε!

Ο κ. Κουσκουβέλης επισήμανε πως αύριο, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έξι οικονομολόγοι μιλούν για το ευρώ πριν και μετά την κρίση και τις επιπτώσεις στην Ευρώπη. Την εκδήλωση οργανώνει, με ελεύθερη είσοδο, το Εργαστήριο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ.