ierissos_odofragmata_20130411_01.jpg

Τη μία λωρίδα κυκλοφορίας θα παραδώσουν στους οδηγούς οι κάτοικοι της Ιερισσού, στα μπλόκα που έχουν στήσει γύρω από το χωριό τους, ώστε να τους ενημερώνουν για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού. >>>

 

Αυτή είναι μία από τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν, αργά χθες το απόγευμα, μέσα από την πολύωρη συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη των επιτροπών αγώνα στην Ιερισσό, όπου συζήτησαν τους τρόπους συνέχισης των κινητοποιήσεων, μετά και την απόφαση για την προφυλάκιση των δύο συγχωριανών τους, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρόποι με τους οποίους θα κλιμακωθεί ο αγώνας των κατοίκων, είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, και ενδεχομένως να μην είναι κάτι ανακοινώσιμο πριν από την Τετάρτη.

Έγινε, πάντως, γνωστό, ότι θα δοθεί μια λωρίδα του δρόμου στην κυκλοφορία, στα μπλόκα, όπου οι κάτοικοι θα ενημερώνουν τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων για τα αιτήματα που έχουν.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες συλλήψεις, οι κάτοικοι επισημαίνουν με κατηγορηματικό τρόπο, πως αν κληθεί κάποιος από την αστυνομία, δεν πρόκειται να κρυφτεί.