sintaxiouxoi_02[2]

Από σήμερα αρχίζει η καταβολή επιδομάτων και συντάξεων στους δικαιούχους, ενόψει Πάσχα και Μαΐου. Συγκεκριμένα: >>>

 

Σήμερα Μ.Δευτέρα καταβάλλονται κανονικά οι συντάξεις του Μαΐου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με εξαίρεση τις συντάξεις του τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου.

Επίσης, αύριο Μ. Τρίτη θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2013 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.

Τη Μ.Πέμπτη θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων που καταβάλλονται κανονικά έως και τις 6 Μαΐου 2013.

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα μέχρι τη Μ. Τετάρτη.

Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ως γνωστόν, δεν υπάρχει, πλέον, δώρο, αφού η τρόικα αποφάσισε –και η κυβέρνηση δέχτηκε- πως μπορούν να ζήσουν με τα ψιλά που τους δίνουν. Να θυμίσουμε ότι, στο δημόσιο τομέα, εκτός κάποιων υπαλλήλων γραφείου, σε υπουργεία και εφορίες, εντάσσονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι άνθρωποι που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας, οι (ελάχιστοι, πια) νοσοκόμοι, στρατιωτικοί και πυροσβέστες, αλλά και οι υπόλοιποι των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, οι οποίοι, ως τώρα, εντάσσονταν στο καθεστώς του ιδιωτικού υπαλλήλου, με μισθούς ιδιωτικού υπαλλήλου και ανύπαρκτα προνόμια ιδιωτικού υπαλλήλου, οι οποίοι τα ΄χασαν κι αυτά, θεωρούμενοι, μετά από δεκαετίες… δημόσιοι υπάλληλοι.