Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

vouli_3.jpg

Με ψήφους 168 υπέρ έναντι 123 κατά και ένα παρών υπερψηφίστηκε - κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ - από την Ολομέλεια, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. >>>

 

Το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα του δεύτερου και τρίτου Μνημονίου καθώς και των αποχωρήσεων από τον δημόσιο τομέα.
Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος και Θ. Σολδάτος. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς,  είπε: «κάτι σημαίνει αυτό».  
Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης.

loverdos_vouli_20130428_01.jpg

Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν και τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο, όπως και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος.

Ένταση για την ρύθμιση «ανάσχεσης της ανεργίας»

Οι τόνοι ανέβηκαν για τη ρύθμιση (πρόταση του ΠΑΣΟΚ) που έφερε, μία ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας για την ανάσχεση της ανεργίας, η οποία προβλέπει μισθό κάτω των 490 ευρώ για ολιγόμηνη απασχόληση ανέργων και δυνατότητα για μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές σε επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας.

kammenos_vouli_20130428_01.jpg

Η ένταση συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου, ο οποίος διέκοψε την ομιλία του διαμαρτυρόμενος για την οχλαγωγία στην αίθουσα. Το λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για να παρατηρήσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που ορίζει ο κώδικας της Βουλής για τον χειρισμό αυτών των καταστάσεων.
Εν συνεχεία, ο Απόστολος Κακλαμάνης σχολίασε την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη, ο οποίος είχε εξαπολύσει βολές κατά του Γ.Στουρνάρα και του Αντ.Μανιτάκη, για να συνεχιστεί επί ώρα η εκτός διαδικασίας κόντρα μεταξύ βουλευτών.
Περίπου στις 23:00, παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής για να αρχίσει η ψηφοφορία.
Νωρίτερα, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

«Η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Πρωθυπουργός είπε ότι σε μία δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει.

Σχόλια