dimarxeio_thessalonikis_02.jpg

Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης >>>

 

Βαρύτητα στα κοινωνικά προγράμματα έχει δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης και, παρά τις περικοπές στις χρηματοδοτήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι στη θέλησή του αυτά να παραμείνουν άθικτα.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανίτης, που μίλησε στην Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, για το θέμα των περικοπών, στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισήμανε ο κ. Αρβανίτης, οι κρατικοί πόροι προς όλους τους δήμους, μειώθηκαν σε ποσοστό πάνω από 55%. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση του ποσοστού των κατοίκων του δήμου Θεσσαλονίκης κατά 15%, κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε πως τόσο τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ανάπλαση της παραλίας, όσο και οι υπηρεσίες καθαριότητας, δεν κινδυνεύουν, αφού τα μεν πρώτα έχουν εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς πόρους, ο δε τομέας της καθαριότητας χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά τέλη.

Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει στην καθημερινότητα του Θεσσαλονικιού, παραδέχτηκε πως, «ό,τι είναι ελαστικό και υπάγεται σε πόρους που μειώνονται, υπάρχει πιθανότητα να υποστεί ένα… ‘κούρεμα’ που, ίσως, φθάσει το 10%», αν και «θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί από ίδιους πόρους».