kypros_panhgyria_eklogi_anastasiadh_20130224_01.jpg

Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη, τον έβδομο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσαν οι ψηφοφόροι με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να επικρατεί με μεγάλη διαφορά έναντι του υποψήφιου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά. >>>

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει το 57,48% και ο Σταύρος Μαλάς το 42,52%.

kypros_panhgyria_eklogi_anastasiadh_20130224_02.jpg

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΔΗΣΥ.

Ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις είναι το μήνυμα του κυπριακού λαού δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση Αναστασιάδη για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα για τη νίκη του έχει λάβει ο Ν.Αναστασιάδης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον απερχόμενο πρόεδρο Δ.Χριστόφια.

Τα πρώτα συγχαρητήρια για την νίκη και την εκλογή του πήρε από τον νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης. Σε σύντομες δηλώσεις του, ο κ.Πισσαρίδης τόνισε ότι «έχουμε πολλή δουλειά», εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα. Ο Χρ.Πισσαρίδης δήλωσε ακόμη πρόθυμος να συνεισφέρει όπως του ζητηθεί.

malas_20130224_01.jpg

Ενωτικό μήνυμα απηύθυνε ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων και την εκλογή του αντιπάλου του, Νίκου Αναστασιάδη, στην προεδρία της Κύπρου. «Το αποτέλεσμα τιμά τους ψηφοφόρους» επισήμανε εντέλει, υπογραμμίζοντας σε άλλο σημείο των δηλώσεων ότι δόθηκε αγώνας άνισος σε πειρβάλλον πιέσεων και διλημμάτων.

Συγχαρητήρια για την επικράτηση και την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη απευθύνουν ήδη ξένοι ηγέτες επισημαίνοντας ότι σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η οικονομική κρίση και η συνεργασία με τους εταίρους για την επίλυση της.

Πρωτοτύπησε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι με tweet στα ελληνικά. “Τα συγχαρητήρια μου στον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του στη προεδρία της Δημοκρατίας. Αναμένω να συνεργασθούμε σύντομα”… τουίταρε.

anastasiadis_20130224_01.jpg

Την πρώτη του δήλωση μετά την εκλογική του νίκη επέλεξε να κάνει ο Νίκος Αναστασιάδης από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, έχοντας στο πλευρό του τον Μάριο Κάρογιαν. Αφού ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ στη νίκη, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η διαχείριση του Κυπριακού θα είναι συλλογική υπόθεση κι όχι απόφαση του ενός.

Παράλληλα, μίλησε για στενή συνεργασία με το ΔΗΚΟ για την υλοποίηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων. Θα είμαστε δίπλα στον νέο πρόεδρο της Κύπρου για να μοιραστούμε όλοι μαζί τις ευθύνες, επισήμανε ο Μ.Κάρογιαν.