papageorgopoulos_diki_20130227_01.jpg

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με έντονη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση. >>>

Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και έξω από την αίθουσα και πιο συγκεκριμένα στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς αρκετός κόσμος βρέθηκε εκεί για να μάθει την απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά η είσοδος στην αίθουσα δεν ήταν εφικτή καθώς αστυνομικοί με ασπίδες απαγόρευαν στον κόσμο να πλησιάσει.

Την ίδια στιγμή και ενώ το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν στο κόκκινο, από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένοι. Περίμεναν με αγωνία τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συγγενείς τους την απόφαση του δικαστηρίου. Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Ζορπίδη στην απόφαση του δικαστηρίου να τον κρίνει αθώο, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς. Παρόμοια αντίδραση είχε κ. Γκαϊδατζής, ο οποίος όταν η δικηγόρος του εξέθετε τον πρότερο έντιμο βίο του πελάτη της, εκείνος δάκρυσε.

Λίγο αργότερα ο Μ. Λεμούσιας, απευθυνόμενος στο δικαστήριο και περιμένοντας την τελική απόφαση, είπε ότι «χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη».

Από την πλευρά του ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ενώ προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμος μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, «λύγισε» πέφτοντας στην αγκαλιά της συζύγου του Ελένης, η οποία ήταν στο πλευρό του καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Μάλιστα λίγο πριν του περάσουν τις χειροπέδες της έδωσε το ρολόι που φορούσε.

Κατά την έξοδό των καταδικασθέντων από τη δικαστική αίθουσα, πλήθος κόσμου φώναξε προς τον Β. Παπαγεωργόπουλο «μην ανησυχείς και τον Κολοκοτρώνη, τον φυλάκισαν».

Στη συνέχεια, με τη συνοδεία αστυνομίας και φορώντας χειροπέδες, τις οποίες κάλυπταν το παλτά τους, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Μιχάλης Λεμούσιας εισήλθαν με τον τρίτο καταδικασθέντα Παναγιώτη Σαξώνη (που ήταν εμφανείς οι χειροπέδες που φορούσε) στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ., με προορισμό τις δικαστικές φυλακές των Διαβατών. Κατά τη είσοδό του στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ., ο Μιχάλης Λεμούσιας ήταν ο μόνος που στράφηκε προς τις κάμερες λέγοντας πως «δεν υπάρχουν αποδείχτηκα στοιχεία για την ενοχή μας και πως ζούμε στη ρωμαϊκή εποχή».