Αίρεται η ασυλία για 4 βουλευτές

Την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή υποθέσεις τους που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. >>>

Ειδικότερα, με 213 ψήφους υπέρ, 40 κατά και ένα λευκό ήρθη η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νταβλούρου, για μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του το 2008 ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών κατηγορώντας τον ότι ως υποδιευθυντής Ασφαλείας εκεί, πήρε με εκβιαστικά μέσα καταθέσεις μετά από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης όπου μετείχαν στελέχη και απόστρατοι του Λιμενικού, διακινώντας παράνομους μετανάστες στην Ιταλία.

Με σχεδόν τις ίδιες ψήφους (213-39-1) ήρθη η ασυλία του και για τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του δικηγόρος, καταλογίζοντάς του ότι στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος για σύλληψη μέλους κυκλώματος της νύχτας, ερευνήθηκε το γραφείο του , εκθέτοντάς τον επαγγελματικά.

Σημειώνεται ότι δηλώνοντας περήφανος για τις δύο υποθέσεις , ο κ. Νταβλούρος ζήτησε από τους συναδέλφους του να ψηφίσουν την άρση της ασυλίας του.

Άρση της ασυλίας όμως, αποφασίστηκε και για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Νάκο, αναφορικά με μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του Τύπου, καθώς και για τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κοντογεώργο για μήνυση παράβασης καθήκοντος που του ασκήθηκε το 2006, όταν ως νομάρχης Ευρυτανίας εξέδωσε απόφαση λήψης αδρανών υλικών από ανενεργό λατομείο.

Τέλος ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Μιχάλη Κασσή για μήνυση εναντίον του από υπηρεσία της νομαρχίας Ιωαννίνων όταν διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο τμήμα βιολογικού καθαρισμού του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Πίνδος» επί προεδρίας του.

Σχόλια