4F1AM3STILIΣτο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγειρικής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από 7 έως 10 Φεβρουαρίου, θα πάρει μέρος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. >>>

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο TUYAP EXHIBITION της Πόλης, όπου και θα διαγωνιστούν τα μέλη της Λέσχης και θα πραγματοποιηθεί αδελφοποίηση με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Τουρκίας.

«Σαν ομάδα θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη 55 άτομα από την Λέσχη και θα διαγωνιστούν 10 με 12 άτομα»», δήλωσε ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γεώργιος Μαστροδημήτρης στον «Τ.Θ.».

«Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι παγκόσμιος και διοργανώνεται εδώ και 15 χρόνια. Εμείς έχουμε πάει μέχρι στιγμής σαν Λέσχη 3 φορές και έχουμε κερδίσει αρκετά μετάλλια και την πρωτιά επίσης, σε ατομικό επίπεδο και ένα χάλκινο μετάλιο σε ομαδικό», τόνισε και συνέχισε: «Στον φετινό διαγωνισμό θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως η αδελφοποίηση που θα γίνει μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής Λέσχης».

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος επιχειρεί δυναμικά να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα διεθνή δρώμενα του τουρισμού και του πολιτισμού με σημαία την Ελληνική κουζίνα. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάει το γαστρονομικό της ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με ομάδα 55 ατόμων συμμετέχοντας στο Διαγωνισμό με σκοπό την προβολή της Ελληνικής κουζίνας και την ανάδειξη των δεξιοτήτων των μελών της.


Το κείμενο είναι της Γεωργίας Σκονδράνη από τον Τύπο Θεσσαλονίκης