dimotiko_simboulio_02Πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για τους απόρους και για τους πολύτεκνους, τους Θεσσαλονικείς με βαριά αναπηρία και τις μονογονεϊκές οικογένειες, με βάση τα εισοδήματά τους όταν βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας,ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Γκιουλέκας. >>>

 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τοποθέτησής του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης  ζήτησε γενναίες μειώσεις στα τέλη, διπλάσιες απ’ όσες προτείνει η διοίκηση του Δήμου. 

Επίσης, ο Κ.Γκιουλέκας κατήγγειλε την απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα, ο δήμαρχος  είχε προβάλει  τη δικαιολογία ότι δεν κλήθηκε στις εκδηλώσεις. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρουσίασε έγγραφο-πρόσκληση του ΥΜΑΘ Θεόδωρου Καράογλου προς το δήμαρχο, στο οποίο  αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «η παρουσία του δημάρχου στους εορτασμούς κρίνεται απαραίτητη» και ακόμη ότι «θα ήταν ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας στις παραπάνω εκδηλώσεις».

«Αφιερωμένο, το έγγραφο, στον κ.Μπουτάρη και στα ψέματα τα οποία  συνηθίζει να λέει όταν κάτι δεν τον βολεύει» είπε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Θύμισε την υπόθεση με τη μειωμένη προσέλευση Ισραηλινών τουριστών, όταν ο δήμαρχος είχε υποστηρίξει πως οφειλόταν στις εντυπώσεις ενός ταξιδιωτικού πράκτορα. «Τελικά, αφού του παρουσιάσαμε το συγκεκριμένο έγγραφο, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν ο διευθυντής του ΕΟΤ στο  Τελ Αβιβ που κατήγγειλε την ελλιπή καθαριότητα  της Θεσσαλονίκης ως κύρια αιτία της μη προσέλευσης Ισραηλινών τουριστών», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” αναφέρθηκε, επίσης, στο συμβόλαιο χρηματοδότησης της αεροπορικής εταιρίας RyanAir από το δήμο, «που προβλέπει ότι για οποιαδήποτε διαφορά η οποία πιθανόν να προκύψει μεταξύ των συμβαλλομένων, αρμόδια για την επίλυσή της είναι τα διαιτητικά δικαστήρια του Λονδίνου και όχι τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης». Και πρόσθεσε:

«Ο Γιάννης Μπουτάρης πρώτα υπέγραψε μόνος του  μια σύμβαση για τρία χρόνια, παρά την αντίθετη γνώμη των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Τουρισμού, στη συνέχεια την κατήγγειλε αλλά τώρα η αεροπορική εταιρία δεν δέχεται την ακύρωση της σύμβασης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, και ζητεί  την καταβολή και των υπολοίπων οφειλομένων χρημάτων». Και κατέληξε κατηγορώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για κατασπατάληση χρημάτων του Οργανισμού Τουρισμού, καθώς, όπως είπε, «στο ταμείο υπήρχαν 400.000€ και τώρα, μετά τις καταβολές στη Ryan-Air υπάρχουν μόνο 1000€ -κι έρχεται τώρα και ζητεί  από το Δημοτικό συμβούλιο να δεχθεί να επιχορηγήσει ο Δήμος κατά ένα μέρος τον Οργανισμό, προκειμένου να πληρώσει κάποια απ τα χρήματα που οφείλει στην Ιρλανδική αεροπορική εταιρία».