Σύσκεψη φορέων του νομού Φλώρινας, βουλευτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των εργατικών και επαγγελματικών ενώσεων θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους, στο πλαίσιο της διεκδίκησης για φθηνότερο πετρέλαιο στην περιοχή που πλήττεται από ιδιαίτερα σφοδρούς χειμώνες. >>>


Όπως είπε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθεί η επίσημη πρόταση που θα καταθέσουν οι φορείς του τόπου στη Βουλή με κύριο άξονα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μέσω της αξιοποίησης του λιγνιτικού τέλους.

Το τέλος προκύπτει από την απόδοση ενός ποσού από τα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία στο κράτος. Οι φορείς ζητούν να αξιοποιηθεί το τέλος αυτό σε συνδυασμό με τον τοπικό πόρο (που δίνεται από την πολιτεία ως αντάλλαγμα στις κοινωνίες που φιλοξενούν μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ). 

Ο κ. Σαπαλίδης ανέφερε πως οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και ο πρόεδρος της Βουλής ήταν θετικοί σε αυτήν την πρόταση. Έτσι, οι φορείς θα αναθέσουν στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης προκειμένου να τεκμηριωθεί το αίτημά τους και με επαρκή οικονομικά στοιχεία.