ofthalmiatros_01Στάση εργασίας πραγματοποίησαν, χθες, από τις 11 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. >>>

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Όπως ανέφερε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης, την υποχρηματοδότηση της υγείας, τις συγχωνεύσεις των μονάδων υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού, την μείωση του εφάπαξ και την κατάργηση των δώρων.

Για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία ο κ Κετικίδης ανέφερε ενδεικτικά ότι από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από το «Γεννηματάς» 116 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και έχουν γίνει μόνο 7 προσλήψεις. Πρόσθεσε πως, σε πανελλαδικό επίπεδο, υπάρχουν 20.000 κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό. «Τα κενά αυτά θα πάρει μια πενταετία να καλυφούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για να δείξει το πρόβλημα των ελλείψεων, είπε ότι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, τα προγραμματισμένα ραντεβού για διάφορες ειδικότητες, όπως ο οφθαλμίατρος, είναι κλειστά ως τον Μάρτιο του 2013 και οι λίστες αναμονής καλά κρατούν! «Ο κόσμος, λόγω κρίσης, φεύγει από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και δεν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε», τόνισε.