Πάνω από 20.000 Θεσσαλονικείς βγήκαν, σήμερα το πρωί, στους δρόμους, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση για να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που οργάνωσαν Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, αλλά και το ΠΑΜΕ. >>>

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ έγινε στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς κι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη η συμμετοχή», παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη. Εκτίμησε, πάντως, ότι οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις «κούρασαν τον κόσμο, που έχει να αντιμετωπίσει μειώσεις μισθών της τάξης του 35% και απίστευτη ακρίβεια. Δεν έχει αντοχές ο κόσμος», υπογράμμισε.

Για τον κ. Τσαραμπουλίδη οι αγώνες «έχουν αντίκρισμα, καθώς υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην περάσουν τα μέτρα».

Όσο για την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων, ανακοίνωσε πως το ΕΚΘ θα πάρει μέρος στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των χωρών του νότου, που θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή εργαζομένων και από τη Βόρεια Ευρώπη.

ΕΔΟΘ: Και τώρα αναλαμβάνουν οι Ομοσπονδίες

Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή στις πορείες, αλλά όχι από τη συμμετοχή στην απεργία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Πέτρος Κετικίδης. Όπως είπε μιλώντας στην Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, το ποσοστό της συμμετοχής κινήθηκε γύρω στο 50%, με μικρότερη συμμετοχή στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δε σταματούμε εδώ», υπογράμμισε. «Αύριο, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν για δεύτερη μέρα και συγκεντρώνονται στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Καμάρας. Από εκεί, θα πραγματοποιήσουν πορεία ως το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, για να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στις εργολαβίες του πανεπιστημίου», ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ, μετά τις κινητοποιήσεις της Ένωσης, τη σκυτάλη θα πάρουν οι ομοσπονδίες, όπως η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΛΜΕ.