Δύο φορές προηγήθηκε η Ντόρτμουντ μέσα στην Μαδρίτη, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά την Ρεάλ.

Ο Μάρκο Ρόις στο 28 με εξαιρετικό σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή, σε ιδανική αντεπίθεση και ασίστ του Λεβαντόβσκι με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ.

Άμεση ήταν απάντηση της "βασίλισσας", καθώς στο 34' ισοφάρισε σε 1-1 ο Πέπε με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Μεσούτ Εζίλ, αφού είχε κλέψει την μπάλα εξαιρετικά ο Ραφαέλ Βαράν στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήρε ξανά προβάδισμα στο 45' με το αυτογκόλ του Άλβαρο Αρμπελόα προ του Μάριο Γκέτσε, σε μία φάση παρόμοια με το πρώτο της γκολ, καθώς από βαθιά μπαλιά ο Λεβαντόβσκι πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω.

Η Ρεάλ γλίτωσε τελικά την ήττα και άφησε την Ντόρτμουντ να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ο Μεσούτ Εζίλ.


ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε, Αρμπελόα (77' Κακά), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (46' Εσιέν), Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (46' Καγιεχόν).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Γκιουντογάν (80' Πέρισιτς), Γκέτσε (91' Λάιτνερ), Ρόις (74' Σβεν Μπέντερ), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.



Σκόρερς: 34' Πέπε, 89' Μεσούτ Εζίλ / 28' Ρόις, 45' αυτ. Αρμπελόα

Από τον/την Newsroom