Λόγοι αξιοπρέπειας οδήγησαν την Αίγλη Μπαλαμάτση να στείλει την παραίτησή της στη Βουλή στις 5 Οκτωβρίου, όπως γνωστοποίησε σήμερα μέσω twitter.

Κάποιος, βέβαια, που έχει καλή μνήμη θα μπορούσε να πει ότι εφ όσον ήταν συνεργάτιδα του ΓΑΠ θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τον Δεκέμβριο του 2011, όταν ο προϊστάμενός της αποφάσισε επιτέλους να μας αφήσει στην τύχη μας. Κάποιος άλλος θα αναρωτηθεί για τους λόγους για τους οποίους έπρεπε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού να είναι διορισμένοι στη Βουλή. Δεν θα λάβουν απαντήσεις. Ποια όμως ήταν η Αίγλη Μπαλαμάτση, υπεύθυνη για τα κοινωνικά δίκτυα του ΓΑΠ; Διαβάστε τι έγραφε το Βήμα τον Φεβρουάριο του 2011:


"Η 28χρονη Αίγλη Μπαλαμάτση, η οποία επιμελείται σήμερα την εικόνα του Πρωθυπουργού, όταν γνώρισε τον κ. Γ.Παπανδρέου είχε...πράσινα μαλλιά.Η άλλη, η 26χρονη Ελισάβετ Λινού,η οποία ασχολείται με θέματα κλιματικής αλλαγής στο Μέγαρο Σταθάτου,είχε και εξακολουθεί να έχει ένα διαμαντάκι στη μύτη.Ο Πρωθυπουργός ούτε που πρόσεξε τα πράσινα μαλλιά της μιας ή το διαμαντάκι στη μύτη της άλλης.Απλώς τις προσέλαβε ως συμβούλους του μέσω e-mail και, όπως λένε οι γνωρίζοντες,οι συμβουλές που δίνουν πιάνουν πάντα τόπο.Τα δυο κορίτσια εργάζονται δίπλα στον Πρωθυπουργό· μια εργασία που θα ζήλευαν αρκετοί πτυχιούχοι νέοι της ηλικίας τους, οι οποίοι προσπαθούν σε περίοδο βαθιάς ύφεσης να βρουν κάποια δουλειά...

Η κυρία Αίγλη Μπαλαμάτση είναι σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου στο τμήμα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού. Ασχολείται με τα διαδικτυακά προγράμματα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και με ευρύτερα θέματα «επικοινωνίας, εικόνας και ταυτότητας». Φροντίζει δηλαδή τη γενικότερη εικόνα του Πρωθυπουργού σε όλες τις δράσεις του. Είναι υπεύθυνη μαζί με την ομάδα της για το πώς θα εμφανιστεί ο κ. Παπανδρέου σε κάθε του δραστηριότητα, «φυσική ή διαδικτυακή», όπως λέει. Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, όπως ειπώθηκε, το επιμελήθηκε η ίδια και η ομάδα της και είχαν τον πρώτο λόγο στο ντύσιμο του προέδρου, στη σκηνοθεσία, στο μπακγκράουντ, στον φωτισμό, σε όλα.

«Μας ζητάει να διαφωνήσουμε»

Παρά την ηλικία της, η Αίγλη, όπως οι πάντες την αποκαλούν, ίσως διαθέτει τη μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία απ΄ όλες τις υπόλοιπες νεαρές συνεργάτιδες του Πρωθυπουργού, μια και άρχισε να εργάζεται από τα 17 χρόνια της. Πού; Στα κομπιούτερ. Είναι το πάθος της και σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να αποκτήσει επιτέ λους το πτυχίο της από το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων στο ΤΕΙ- σπουδές που έχει αφήσει μισοτελειωμένες.

Πώς είναι όμως να εργάζεσαι κοντά στον Πρωθυπουργό; «Γνωριζόμαστε με τον πρόεδρο από τον Σεπτέμβριο του 2004. Δεν αισθάνομαι ότι άλλαξε κάτι από τότε,όταν δηλαδή έγινε Πρωθυπουργός.Εχει σταθερότητα στις αξίες του,πατάει γερά σε κάποιες αξιακές διαδρομές τις οποίες διατηρεί» λέει συχνά, για να συμπληρώσει: «Είναι αρκετά μπροστά καιανοιχτός με τους συνεργάτες του. Ακούει. Δεν τον ενοχλεί η διαφωνία, ενώ πολλές φορές μας προκαλεί να πούμε τις απόψεις μας.Είναι μεγάλη μου τιμή που δουλεύω για τον πρόεδρο».

Εξαιτίας του γεγονότος ότι άφησε μισοτελειωμένες τις σπουδές της στο ΤΕΙ και βρέθηκε στο Μέγαρο Σταθάτου ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού η νεαρή Αίγλη γίνεται συχνά στόχος πολιτικών της αντιπάλων. Γιατί μπορεί να ασχολείται με τα κομπιούτερ, την αρχιτεκτονική τής εικόνας του Πρωθυπουργού, να κάνει «εξελιγμένα τεχνολογικά πρότζεκτ» για τον κ. Παπανδρέου, αλλά είναι από πολύ μικρή πολιτικοποιημένη, ή μάλλον κομματικοποιημένη.

Αλήθεια, ποιος νέος σήμερα στην ηλικία της κυρίας Μπαλαμάτση δεν θα ήθελε να έχει τη δική της εργασιακή εμπειρία, με μια σίγουρη δουλειά δίπλα στον Πρωθυπουργό; Με θητεία στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ακόμα και με μια θέση στη Βουλή, την οποία της πρόσφερε το κόμμα απλόχερα; Το 2009 της ζήτησαν από το ΠαΣοΚ να καταλάβει μια από τις τέσσερις θέσεις που αναλογούσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Πρέπει να πας για να μη χαθούν οι θέσεις» της είπαν και βρέθηκε από τη μια μέρα στην άλλη στη Βουλή, τότε με τους 16 μισθούς που έπαιρναν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου: «Δεν γνώριζα το εργασιακό καθεστώς.. . Αν γνώριζατι ακριβώς συνέβαινε στη Βουλή και μου έκαναν σήμερα την ίδια πρόταση, θα έλεγα “όχι”. Δεν με ενδιαφέρει η μονιμότητα» λέει σήμερα σε φίλους της για την εμπειρία της στη Βουλή. Στον Πρωθυπουργό για μια... σκληρή κριτική

Λίγους μήνες μετά όμως η νεαρή Αίγλη βρίσκεται στο ΔΣ του ΕΟΤ. Και όμως, το κόμμα το οποίο της προσέφερε τόσες ευκαιρίες η κυρία Μπαλαμάτση ήθελε να το εγκαταλείψει. Αυτή ακριβώς η πρόθεσή της στάθηκε η αιτία να γνωρίσει τον Πρωθυπουργό. Στην πραγματικότητα η γνωριμία με τον κ. Παπανδρέου έγινε μέσω ενός... e-mail. Τότε που είχε αποφασίσει να φύγει από την ΠΑΣΠ κάθησε και έγραψε ένα επιθετικό, όπως το χαρακτηρίζει, email στον πρόεδρο του κόμματος με το οποίο έκανε ανάμεσα στα άλλα και κριτική, σημειώνοντας ότι «οι πολιτικοί και γενικά οι Ελληνες μια ζωή διαμαρτύρονται- χωρίς να είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε συνήθειες».

Ο κ. Παπανδρέου της απάντησε μ΄ ένα μακροσκελές e-mail, το οποίο κατέληγε σε μια πρόσκληση στο σπίτι του ώστε να υπάρξει συνεργασία. Η κυρία Μπαλαμάτση, πέραν της κριτικής που άσκησε, φρόντισε και περιέλαβε στο e-mail προτάσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για τον τρόπο με τον οποίο το ΠαΣοΚ μπορούσε να λειτουργήσει διαδικτυακά, για τη διαφάνεια και για την επιμόρφωση, σημειώνοντας ότι η τεχνογνωσία που υπάρχει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί."

Πηγή: kamarinia.gr