Τσίπρας: Υπάρχουν κι άλλες λίστες

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους», τόνισε στην παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έπεσαν οι μάσκες. Φάνηκε για ποιον λόγο ο κ. Σαμαράς πήγε στην κα Μέρκελ και γιατί την υποδέχθηκε εδώ στρώνοντας κόκκινα χαλιά, τη στιγμή που λίγες μέρες πριν υπήρχε σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Ολάντ και εκπροσώπους του ευρωπαϊκού Νότου. Διάλεξε στρατόπεδο ο κ.Σαμαράς. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί το κάνετε αυτό. Από αδυναμία, από φόβο, γιατί προφανώς η λίστα Λαγκάρντ που ξέχασε ο κος Βενιζέλος και έχασε ο κος Παπακωνσταντίνου, δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν κι άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες - όπως δείχνει και η μοναδική κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Ζήμενς. Από φόβο, λοιπόν, φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς αυτής συμφωνίας και ανέχεστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε προτεκτοράτο - γιατί δεν έχετε το ανάστημα να ορθώσετε υπερήφανα και αξιοπρεπώς μπροστά στην κα Μέρκελ», ανέφερε ο κος Τσίπρας.

Τα παραπάνω συνδέονται και με τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς «η εξευτελιστική εκποίηση δημοσίων οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ και η Δωδώνη γίνεται μεταξύ άλλων, για να στερηθεί η επόμενη κυβέρνηση, που θα έρθει με την στήριξη του λαού, σημαντικά εργαλεία για την ανόρθωση της χώρας και της οικονομίας (…). Η κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, είναι ένα έγκλημα σε βάρος των υπόλοιπων γενεών. Δεν πουλάτε μόνον κερδοφόρους οργανισμούς, αλλά τα λιμάνια, την παραλιακή ζώνη και τους αιγιαλούς για 99 χρόνια, δίχως δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών - και αναρωτιέμαι αν θα το ψηφίσουν αυτό το άρθρο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», ανέφερε ο κος Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το Γιάννη Στουρνάρα «φανατικό νεοφιλελεύθερο σχεδιαστή της τακτικής του καλού μαθητή, που αντί να ζητήσει πολιτική διαπραγμάτευση, όπως μια Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος, προχώρησε σε συμφωνία υποταγής με την γερμανική κυβέρνηση».

Για τον Ευ. Βενιζέλο, ο κος Τσίπρας τόνισε πως «έρχεται τώρα στην «επικίνδυνη και καταστροφική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ» την οποία κατήγγειλε» - ενώ για τον Φώτη Κουβέλη αναρωτήθηκε «εάν το όχι που είχε πει ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο έστελνε τη χώρα εκτός ευρώ».

Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά και τις χθεσινές του δηλώσεις, είπε ότι αυτός είναι «ένας Πρωθυπουργός που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός είναι που θα τολμήσει και θα σώσει τον ελληνικό λαό;», αναρωτήθηκε.

Σχόλια