Το νέο βιβλίο του Στέλιου Λουκά με τον τίτλο "Αμύθητος κήπος" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, στις 7:00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Μαλλιάρης –Παιδεία» (Δημητρίου Γούναρη 39). >>>

Για το βιβλίο θα μιλήσουν : η Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου, συγγραφέας, η Ζωή Σαμαρά, Ομ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ., συγγραφέας, ο Κώστας Λάνταβος, ποιητής και ο Παναγιώτης Γούτας, συγγραφέας.
Ποιήματα από τις τρεις ποιητικές συλλογές του Στέλιου Λουκά (Η πιο μεγάλη χώρα, Η παρακμή της μνήμης και Αμύθητος κήπος) , θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. Δημήτρης Βάγιας και Λίνα Λαμπράκη.
Για το βιβλίο του, ο Στέλιος Λουκάς, λέει:
«Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να χαράξει στις καρδιές των αναγνωστών μία νέα ευαισθησία. Μία νέα αντίληψη για τον άνθρωπο, τη φύση και τις ιδέες που κυριαρχούν στη ζωή.
Οι στίχοι με ό,τι υπαινίσσονται, υπενθυμίζουν στον αναγνώστη τους «Αμύθητους Κήπους» που υπάρχουν γύρω μας αλλά και μέσα μας και τους οποίους έχουμε λησμονήσει ή έχουμε απαρνηθεί εξαιτίας της όποιας υλικής ευδαιμονίας ή των γκρίζων τοπίων που έχει δημιουργήσει ο άκρατος καταναλωτισμός .
Είναι καιρός, ο άνθρωπος , να ανακαλύψει ή να ξαναανακαλύψει τους δικούς του «Αμύθητους Κήπους» και να τους καλλιεργήσει. Ο τίτλος του βιβλίου αλλά και το περιεχόμενό του κρύβουν και κάποια ειρωνεία κι έναν σαρκασμό για όλους εκείνους που συσσωρεύουν στη ζωή τους υλικά αμύθητα πλούτη. Εάν σε κάτι μας βοηθά η ποίηση είναι αυτό: με την ποίηση μικραίνει η απόστασή μας από το απίστευτο και την ουτοπία και συνειδητοποιούμε πιο γρήγορα την τραγικότητα της ζωής».