Στη διαγραφή προσβλητικής σελίδας για τον γέροντα Παΐσιο προχώρησαν οι διαχειριστές του Facebook, καθώς έκριναν προσβλητικό το περιεχόμενό της. Την ίδια στιγμή η αστυνομία προχωρούσε στη σύλληψη του 27χρονου διαχειριστή της.  >>>


Η συγκεκριμένη σελίδα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την οργή των πιστών. Καθώς θεωρούν τον γέροντα Παΐσιο μια από τις πλέον φωτισμένες μορφές της Εκκλησίας μας, εξέφρασαν την ενόχλησή τους για όσους προκαλούν το θρησκευτικό της συναίσθημα. Οι χρήστες του facebook προχώρησαν σε μαζικές αναφορές της εν λόγω σελίδας και πέτυχαν τη διαγραφή της.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών απ' όλον τον κόσμο για τη συγκεκριμένη σελίδα, από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις βλασφημίες και τις ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας ο 27χρονος συνελήφθη για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook. Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο». 

Μετά τη διαγραφή της σελίδας από το facebook, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 27χρονου, που φέρεται ότι ήταν ο δημιουργός της.

Η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής
 κινητοποίηση των αρχών έγινε λίγες ημέρες μετά την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστου Παππά προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως.

Ο κ. Παππάς έγραφε χαρακτηριστικά: «Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου;».


Αντίθετη η Δημοκρατική Αριστερά
Αντίθετη είναι η άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ ζητά την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων -όπως τους χαρακτηρίζει- με αφορμή τα όσα έγιναν με τη συγκεκριμένη σελίδα.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη κάνει λόγο για μία σύλληψη η οποία αφενός στο συμβολικό επίπεδο δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, «αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει: η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις».

Χαρακτηρίζει τέτοιου είδους συλλήψεις φονταμελιστικού χαρακτήρα, που δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα και «προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων περί βλασφημίας και τον τυπικό και ουσιαστικό εναρμονισμό των κανόνων που ρυθμίζουν την ελευθερία του λόγου με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα.

Μάρτυρας υπεράσπισης ο... Παπαδημούλης

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρονου στην επικείμενη δίκη του...

''Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία ,είναι άδικος . Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης ,του 27χρόνου που συνελήφθη'', γράφει χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπληρώνει: ''Τι πιστεύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Ρουπακιώτης για την ισχύουσα νομοθεσία περί βλασφημίας και την σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η Δημαρ;''




Βρέθηκε... αντικαταστάτης
Μετά από τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας "Γέροντας Παστίτσιος", μια άλλη σατιρική ιστοσελίδα στο Facebook, με το όνομα «Γέροντας Παρίσιος», έκανε την εμφάνισή της. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει διάφορες φωτογραφίες με τα λεγόμενα του γέροντα σχολιασμένα και εδώ με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο.

Το συγκεκριμένο γκρουπ, σε αντίθεση με το προηγούμενο που έμοιαζε με διαφήμιση ιταλικού εστιατορίου, με σήμα τον Πύργο του Άιφελ έχει βασίσει την διακωμώδησή του στο Παρίσι.



Και... ιδεολογικός πόλεμος για τον γέροντα
Κι ενώ γίνονται όλα αυτά στο Facebook, διαβάζουμε στο romfea.gr, πως η μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, βρίσκεται και πάλι σε αναταραχή, με αφορμή τον... γέροντα Παΐσιο!

Ένας εκ των δύο βασικών υποψηφίων για τη μητρόπολη Πρέβεζας που φέρεται να στηρίζεται και από συντηρητικούς (;) ιεράρχες της Εκκλησίας, αμφισβητεί τον γέροντα. Σύμφωνα με το romfea.gr, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί κατά κόρον μία τοποθέτηση του συγκεκριμένου κληρικού που έχει προκαλέσει σάλο.

Τον Οκτώβριο του 2010, όπως καταγγέλλουν ιερείς της Πρέβεζας, ο υποψήφιος φέρεται να είχε πει σε σύναξη κληρικών πως ο π. Παϊσιος «ήταν ένα απλό γεροντάκι που τα είχε χαμένα και προσευχόταν λίγο παραπάνω». Στις ίδιες πύρινες ομιλίες του έχει αναφέρει, κατά την ίδια πηγή, πως η Αγία Γραφή δεν αγγίζει πια την ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου, ενώ στο περιοδικό "Σύναξη" (τεύχος 105) εξέφρασε βλάσφημες, κατά τους ιερείς, απόψεις για τους Ψαλμούς του Δαβίδ...