Το ενδεχόμενο να ισχύει, πλέον, η κάρτα κατοίκου για όλους τους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης κι όχι μόνον γι αυτούς του κέντρου, εξετάζει ο δήμος. >>>

Η σχετική μελέτη εκπονείται από το Ινστιτούτο Μεταφορών, κι αφορά όλες τις δημοτικές κοινότητες, όπως αποκάλυψε, χθες, ο συγκοινωνιολόγος και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», με θέμα «Αναζητώντας λύσεις για το κυκλοφοριακό και το δημόσιο χώρο». 
Σύμφωνα με τον κ. Δημαρέλο, «οι κάτοικοι μιας περιοχής θα μπορούν να σταθμεύουν σε αυτή δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα αναγκάζονται, ουσιαστικά, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Την ίδια στιγμή, ο δήμος, αναζήτησε νέους χώρους στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου. Έτσι, από την 1 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι αυτοί, οι οποίοι είδαν θέσεις στάθμευσης μονίμων κατοίκων να χάνονται, λόγω των έργων πεζοδρόμησης στις κάθετες στην Τσιμισκή οδούς, θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε τρία από τα πάρκινγκ του κέντρου, με προνομιακές τιμές.
Η συμφωνία του δήμου αφορά τρία πάρκινγκ που λειτουργούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, ο δήμος προχώρησε σε μελέτες για τη μετατροπή ελεύθερων δημοτικών οικοπέδων (τα οποία δεν είναι χαρακτηρισμένα ως χώροι πρασίνου) σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, μέσω του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος Jessica.