Ο ένας φαρμακευτικός σύλλογος μετά τον άλλον διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Από σήμερα στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τα φαρμακεία σε Κέρκυρα και Κοζάνη, ενώ μεθαύριο Τετάρτη τη σκυτάλη παίρνουν τα φαρμακεία της Ροδόπης. >>> 


Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους σε 14 νομούς της χώρας, αφού οι φαρμακοποιοί σε Εύβοια και Φλώρινα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 10 Αυγούστου, ενώ από τις 16/8 σταμάτησαν την πίστωση και οι συνάδελφοί τους σε Γρεβενά, Κυκλάδες, Κρήτη (Λασίθι, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο), Μαγνησία, Κορινθία και Αργολίδα.

Κρίσιμη θεωρείται η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το ερχόμενο Σάββατο 25/8, όπου δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση για γενίκευση των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Ηδη πέντε φαρμακευτικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής και Κιλκίς) έχουν ανακοινώσει πως θα προτείνουν την πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, καθώς τα φαρμακεία βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τις 3/9 έχει δώσει χρόνο στο υπουργείο Υγείας και η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ώστε να αποπληρωθούν όλες οι οφειλές από επισκέψεις και πράξεις σε κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς μέχρι τον Ιούνιο 2012, προκειμένου να μην κατέλθει σε κινητοποιήσεις.