Τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ Κώστα Χατζηστεφανίδη, τον Ύπατο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ Πάνο Σπηλιάκο και αντιπροσωπεία στελεχών της Ένωσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δέχτηκε χθες στο γραφείο του ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. >>>

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ βρέθηκαν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σιταριά Φλώρινας από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου. «Τιμώ το τιτάνιο έργο και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου» τόνισε ο κ. Δ. Ψωμιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι επανειλημμένα έχει επισημάνει την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης της δυναμικής του Ελληνισμού της Οικουμένης για τη «θωράκιση» της ελληνικότητας της Μακεδονικής γης απέναντι στις αυθαίρετες προκλήσεις της ΠΓΔΜ.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής των ΗΠΑ κ. Κώστα Χατζηστεφανίδη, στον Ύπατο Πρόεδρο κ. Πάνο Σπηλιάκο, στη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη και σε όλα τα μέλη της αποστολής για την ενεργό συμμετοχή τους στη μεγάλη επιτυχία του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας. Οι Μακεδόνες της Οικουμένης έστειλαν για μία ακόμη χρονιά ξεκάθαρο μήνυμα πως η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική».

«Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις της υφηλίου, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομογενειακές οργανώσεις, αποτελούν πατριωτικούς θεσμούς που δείχνουν το δρόμο.

Αντιστέκονται στην προπαγάνδα των Σκοπίων και προωθούν, με συνεχείς επιστολές, ψηφίσματα και παρεμβάσεις, τα ελληνικά δίκαια, καλύπτοντας την απουσία, πολλές φορές, του επίσημου ελληνικού κράτους», σημείωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος τόνισε ακόμη πως «ο Απόδημος Ελληνισμός πρέπει να γίνει η ασπίδα μας. Ενόψει των εξελίξεων στο εθνικό μας θέμα, πρέπει να επαγρυπνούμε, να μην αφήσουμε ανοικτές Κερκόπορτες. Γιατί οι καιροί είναι πονηροί, απαιτούν διαρκή αφύπνιση, ενότητα, ομοψυχία και αγώνα», κατέληξε.