Τους απολυμένους του ανταπoκριτικού γραφείου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ >>>

Γιάννης Αμανατίδης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου (Β΄ Θεσσαλονίκης-υπεύθυνη της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης) την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha απέλυσε 15 τεχνικούς και 3 δημοσιογράφους, ενώ σε 4 από αυτούς πρότεινε ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε έναν μετάταξη στην Αθήνα.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν την πράξη αυτή ιδιαίτερα σε έναν σταθμό, που ενώ έχει πανελλαδική εμβέλεια και συχνότητα κλείνει ένα από τους μεγάλα περιφερειακά γραφεία του.

Καλούν επίσης τη διοίκηση του σταθμού να ανακαλέσει τις απολύσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν κλεισίματα πολλών γραφείων ενημέρωσης.