Το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι κατέκτησε, πριν από λίγο, η Νικόλ Κυριακοπούλου. Μάλιστα, όπως δήλωσε, το χάλκινο ήρθε... ξαφνικά! >>>

Η Νικόλ αγωνίστηκε κάτω από βροχή και έδειχνε πως στον τομέα της τακτικής ήταν μπροστά: Άφησε τις άλλες αθλήτριες να σπαταλούν δυνάμεις στο βρεγμένο ταρτάν και άρχισε τα άλματα από το 4,30 μ.(την... ανάγκασε και ο καιρός), κάνοντας επιλογές: Πέρασε με την τρίτη τα 4,30 μ., με την πρώτη τα 4,40 μ., με τη δεύτερη τα 4,50 μ., άφησε τα 4,55 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,60 μ. κι εξασφάλισε ένα μετάλλιο. 
Μάλιστα, αφού ήταν ήδη στην τριάδα, άφησε τις άλλες δύο κοπέλες, τη Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουτζ (πήρε το χάλκινο με 4,60 μ. στη δεύτερη προσπάθεια) και την Τσέχα Γιρίνα Πτιασνικόβα (πήρε το χρυσό, επίσης με 4,60 μ., αλλά στην πρώτη προσπάθεια) να προσπαθούν για το 4,65 μ., παίζοντάς τα όλα για όλα και προσπαθώντας στα 4,70 μ. Η βροχή, όμως, ήταν έντονη, το ταρτάν γλιστρούσε, το κοντάρι το ίδιο και, στην πρώτη της προσπάθεια γλίστρησε στο διάδρομο, πριν επιχειρήσει το άλμα. Από εκεί κι έπειτα φάνηκε να προσέχει ιδιαίτερα κι αφού το μετάλλιο ήταν εξασφαλισμένο, έχασε τη δεύτερη προσπάθεια (έφθασε ως το σκάμμα) και την τρίτη (έριξε τον πήχη) κι έμεινε με το χάλκινο -που είναι και το πρώτο της σε μεγάλη διοργάνωση- αφήνοντάς μας πολλές ελπίδες για το μέλλον.

"Νόμιζα πως ήμουν... τέταρτη"!
Όπως αποδείχτηκε, όμως, το μετάλλιο ήρθε... χωρίς να το καταλάβει!
Η 26χρονη αθλήτρια (έχει γεννηθεί στις 21 Μαρτίου 1986) με καταγωγή από τις Σέρρες, που είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ, με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε την οικογένειά της "που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια" και μιλώντας για τον αγώνα, τόνισε: "Δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε ένα δοκιμαστικό όταν ξέσπασε το μπουρίνι. Δεν είχα τι άλλο να κάνω, από το να ξεκινήσω, έστω και με δυο άκυρες. Είχε βροχή, αέρα που δε μας βοηθούσε και στο 4,60 μ., πάταγα και γλίστραγα. Τα ΄κανα όλα... Μια πάταγα μέσα, μια έξω από τα σημάδια μου, αλλά ευτυχώς βγήκε το μετάλλιο"!
Εξηγώντας τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος είπε πως "δεν είναι όπως τα άλλα αθλήματα του στίβου. Έχουμε στα χέρια μας το κοντάρι και δεν μπορούμε ούτε τη βροχή από τα μάτια μας να πάρουμε. Μάλιστα, δεν είχα συνειδητοποιήσει πως αν είχα κάνει το 4,60 μ., θα ΄μουνα τρίτη. Νόμιζα ότι θα ήμουν... τέταρτη. Πήγα για να περάσω το ύψος και να πάω παραπάνω και... μου βγήκε! Είμαι ευτυχισμένη, γιατί κάτω από αυτές τις συνθήκες, πρώτη φορά αγωνίζομαι. Στη Ζυρίχη είχα σοβαρό τραυματισμό και, σε αυτό το τερέν, το σκέφθηκα είναι η αλήθεια, αλλά πείσμωσα! Ήθελα το χρυσό, αλλά... δεν πειράζει. Την άλλη φορά"!
Όσο για τους Ολυμπιακούς, είπε πως δε θέλει να δίνει υποσχέσεις αλλά "να μαι υγιής κι όλα θα ΄ρθουν"!