Πρόσω ολοταχώς για όλα τα κόμματα. Άλλοι μαζεύουν τους χαμένους ψηφοφόρους, άλλοι φτιάχνουν μέτωπα υπέρ ή κατά του Μνημονίου. >>>
Εναλλακτική πρόταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας σε ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο αντίστασης, προωθώντας μία εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση αφού αυτή αγγίζει πλέον όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, σε πρώτη φάση, κρίση η οποία επηρεάζει ήδη και τις κοινωνίες του Βορρά.
Με το άτυπο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη χώρα τρεις ηγέτες αριστερών κομμάτων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία.
Προσκεκλημένοι από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, φτάνουν στην Αθήνα την Τρίτη το πρωί, ο Εθνικός Γραμματέας του Γαλλικό ΚΚ και Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς κ. Πιερ Λοράν, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι και ο Εθνικός Συντονιστής του Πορτογαλικού Μπλόκου της Αριστεράς κ. Φρανσίσκο Λούσα.
Οι τρεις επικεφαλής πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως και ο ΣΥΝ, θα έχουν βαρύ πρόγραμμα. Επαφές με πολιτικούς παράγοντες, με στελέχη κομμάτων, συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ομιλίες σε ανοιχτή συγκέντρωση - πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω.
«Επιχειρούμε να τονίσουμε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι δομική του συστήματος, σχετίζεται με τον τρόπο οικοδόμησης της ΕΕ και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση, μακριά από νεοφιλελεύθερες πολιτικές» , δήλωσε στο Βήμα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη της ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ κυρία Ρένα Δούρου. Θυμίζει ότι και τα τρία αυτά αριστερά κόμματα , όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν στο κοινοβούλιό τους «το πακέτο, κατ΄ευφημισμόν, «βοήθειας» στην Ελλάδα, απορρίπτοντας τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει και οδηγούν στην χρεοκοπία της κοινωνίας».
Ο ερχομός των τριών ηγετών της ευρωπαϊκής Αριστεράς σηματοδοτεί , επισημαίνει η κυρία Δούρου, «την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό , αναδεικνύει ότι υπάρχουν δυνάμεις που με τον ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν στην ίδια κατεύθυνση , έχουν κοινές προτάσεις και πρόγραμμα, και παράλληλα ακυρώνει την επιχειρηματολογία των μνημονιακών κομμάτων και της κυβέρνησης ότι δεν διαπραγματεύθηκαν γιατί βρήκαν τοίχο στην Ευρώπη».