Ρεπορτάζ ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΟΣ

Κοινωνική Συμφωνία... έκανε η Λούκα Κατσέλη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας τον νέο πολιτικό φορέα στους "συντρόφους απ’τα παλιά", όπως τους αποκάλεσε. Μαζί της, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης, καθώς και >>>
πρώην βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ που προσχώρησαν στην Κοινωνική Συμφωνία.

Λούκα Κατσέλη: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν το σπίτι μας

Παρουσιάζοντας το κόμμα της η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για νέα πολιτική, μια φωνή αντίστασης και την δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής  παράταξης.
Έκανε λόγο για μαύρα πρόβατα που απομακρύνθηκαν από τα υπουργεία για τις μάχες και τις τομές που έκαναν και δήλωσε πως « Αν δεν έχεις τη δύναμη να πεις όχι, δεν πρέπει να είσαι στην πολιτική».
Αναφέρθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ με τα εξής λόγια: « Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν το σπίτι μας, αλλά τώρα δεν είναι εδώ. Είναι αλλαγμένο υιοθετώντας φιλελεύθερες ιδέες».
Μίλησε πως το κόμμα της επιδιώκει μια δύναμη ανατροπής στη βουλή καθώς οι λύσεις είναι πολιτικές και ξεκαθάρισε πως στην Κοινωνική Συμφωνία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και κανένας δεν κάθεται στην καρέκλα του πάνω από δυο θητείες.

Χάρης Καστανίδης: Εμείς δεν αρχίζουμε… επιμένουμε

Επίθεση στους ευρωπαίους εξαπέλυσε ο Χ. Καστανίδης πως έθεσαν και θέτουν εκβιαστικά διλλήματα. Ανέφερε πως δεν άφησαν τον λαό να εκφραστεί με δημοψήφισμα και πως υπάρχουν εκφοβισμοί από εσωτερικά και εξωτερικά παπαγαλάκια.
Μίλησε έμμεσα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τον Ε. Βενιζέλο δηλώνοντας: « ‘’Κάποιος’’, είπε αρχίζουμε. Δεν έχουν παρελθόν; Ντρέπονται γι’αυτό; εμείς είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας. Εμείς δεν αρχίζουμε, επιμένουμε. Κάποιοι αρχίζουν γι αυτό και θα τελειώσουν γρήγορα».
Οι βουλευτές της Κοινωνικής Συμφωνίας στον χαιρετισμό που απεύθυναν μίλησαν για το πρώην κόμμα τους το ΠΑ.ΣΟ.Κ πως τώρα πια έχει σκύψει το κεφάλι στους δανειστές, και πως ήθελε να μπαίνουν στη βουλή κρυφά.

Τι είπε ο Μπουτάρης σε Κατσέλη-Καστανίδη

Μικρό παρόν στην παρουσίαση έδωσε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όπου ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στην Λούκα Κατσέλη και στον Χάρη Καστανίδη και διαμήνυσε πως ο δήμος είναι ανοιχτός για όλα τα κόμματα καθώς θέλει να τα έχει καλά με την εξουσία.