Απασχόληση σε 70 άνεργους δημότες στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως η καθαριότητα και το πράσινο, θα εξασφαλίσει ο δήμος Καλαμαριάς. >>>
Από τις συνολικά 70 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα εγκριθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, οι 25 αφορούν το δήμο και οι 45 τη δημοτική επιχείρηση τουρισμού.
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη η προκήρυξη θα βγει μέσα στο μήνα, προκειμένου το αργότερο ώς τα τέλη Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Εκτιμάται ότι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν θα αγγίξουν τις 300, αριθμός σχετικά μικρός δεδομένου του υψηλού ποσοστού ανεργίας.
Στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου θα προσληφθούν εργάτες, μηχανοδηγοί και οδηγοί με οκτάμηνες συμβάσεις. Αντίστοιχα στη δημοτική επιχείρηση τουρισμού ΔΕΤΕΚ θα προσληφθούν καθαρίστριες, σερβιτόροι, οδηγοί, ταμίες και εργάτες γενικών καθηκόντων με πεντάμηνες και εξάμηνες συμβάσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογλίδης, ο δήμος υπέβαλε σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και η έγκριση αναμένεται να δοθεί εντός των επόμενων ημερών. «Μόλις λάβουμε την έγκριση, θα βγάλουμε τη σχετική προκήρυξη, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου και οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν στις υπηρεσίες», σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.
Εποχικό προσωπικό
Όσοι θα προσληφθούν στη ΔΕΤΕΚ θα ενταχθούν στο εποχικό προσωπικό. Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Φίλιππος Καρυπίδης αναφέρει ότι οι προσλήψεις θα γίνουν το αργότερο ώς τα τέλη Απριλίου, καθώς πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες ενόψει και του καλοκαιριού. «Ο χρόνος των συμβάσεων είναι μικρός, αλλά με δεδομένη την ανεργία που υπάρχει και τα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά σε δεκάδες μαγαζιά η πεντάμηνη και εξάμηνη απασχόληση θα δώσει ανάσα στους πολίτες που έχουν ανάγκη από ένα μεροκάματο», τόνισε ο κ. Καρυπίδης.
Να σημειωθεί ότι εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται και η προκήρυξη θέσεων εργασίας μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο. Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπονται 9.500 θέσεις εργασίας.