Νέα επίθεση (η δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες) εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας, κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Μετά το θέμα όσων είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για τους οπαδούς του Ηρακλή, τώρα πήρε αφορμή από την αλλαγή του τόπου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. >>>

 

Ο κ. Γκουλέκας κατηγορεί τον Γιάννη Μπουτάρη ότι πήρε την απόφαση να καλέσει σε βοήθεια αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ για την περιφρούρηση του χώρου.  “Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεπέρασε κάθε όριο. Τώρα ζητάει και την συνδρομή των ΜΑΤ για να καλύψει τις απαράδεκτες ολιγωρίες του, τις παλινωδίες και την ανικανότητά του”, υποστηρίζει ο κ. Γκιουλέκας. Και προσθέτει:

“Με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι η έννοια της δημοκρατίας είναι πολύ σχετική για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης”.

Ο κ. Γκιουλέκας υποστηρίζει ότι η μεταφορά της συνεδρίασης παραπέμπει “σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και καταλύει κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας”. Και,απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη, λέει:

“Κύριε Μπουτάρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι του λαού της Θεσσαλονίκης και όχι φοβισμένοι άνθρωποι που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των συμπολιτών τους. Είναι απαράδεκτο το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει σαν το κρυφό σχολειό, αποκλεισμένο από τους ίδιους τους πολίτες αυτής της πόλης”!

Για τον κ. Γκιουλέκα η διοίκηση του δήμου λειτούργησε “πραξικοπηματικά και παράνομα”, αφού το άρθρο 96 του Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων (νόμος 3463/2006)το οποίο επικαλέστηκε, αναφέρει ότι “σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει να συνεδριάζει μόνιμα ή κατά περίπτωση σε άλλο κατάλληλο οίκημα της έδρας, αν κρίνει ότι το δημοτικό κατάστημα είναι ακατάλληλο ή δεν επαρκεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση” κι όχι λόγω διαμαρτυρίας κάποιας κοινωνικής ομάδας.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” προαναγγέλλει ότι θα προσφύγουν “στα αρμόδια όργανα” προκειμένου “να μην νομιμοποιήσουμε αυτή την παρανομία”.

Κατηγορεί, επίσης, τον κ. Μπουτάρη, ότι “είναι απολύτως υπεύθυνος για την τροπή που έχει πάρει το σοβαρότατο ζήτημα των πρώην συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης” και τον χαρακτηρίζει “ανίκανο να αντιμετωπίσει την απογοήτευση και την δικαιολογημένη ανησυχία” τους, καθώς “επιλέγει την φυγή και προτιμά να λειτουργεί πραξικοπηματικά”.

Φρονεί ότι “θα έπρεπε να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης με τους πρώην συμβασιούχους” κι όχι “κατά την προσφιλή μέθοδό του, να εξακολουθεί να ρίχνει αλλού τις ευθύνες που αποκλειστικά του ανήκουν”, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες βράδυ, από τη διοίκηση του δήμου.