Χαμός έγινε στη Καλαμαριά με τα έργα του νέου πεζόδρομου στη Μεταμορφώσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, είδαν τα συνεργεία να προχωρούν σε απλή ανάπλαση του οδοστρώματος χωρίς να προχωρούν σε αλλαγή των σωληνώσεων και των φρεατίων ομβρίων υδάτων αλλά και άλλων υποδομών. >>>











Κάποιοι από τους κατοίκους κατήγγειλαν το γεγονός και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έφθασε έλεγχος όταν τα έργα είχαν ήδη φθάσει στη συμβολή με Αργυρουπόλεως.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη καταγγελία, τα συνεργεία δεν είχαν προχωρήσει ούτε στην αλλαγή των φρεατίων, απλά ξήλωσαν τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα και άρχισαν να προχωρούν στην κατασκευή του καινούργιου. Αυτή η ανάπλαση ωστόσο αλλάζει τις θέσεις των υποδομών που βρίσκονται κάτω από τα πεζοδρόμια και τους δρόμους και αφορούν για παράδειγμα την αποστράγγιση των υδάτων της βροχής, δηλαδή αν έβρεχε, όταν είχε ολοκληρωθεί το έργο, θα πλημμύριζαν τα πάντα.
Μετά τη καταγγελία των δημοτών και τον έλεγχο που ακολούθησε τα συνεργεία προχωρούν πλέον στην ολοκληρωμένη κατασκευή του έργου με τοποθέτηση αγωγών και όλων των υποδομών που προβλέπονται.