Τη διανομή 725 τόνων τροφίμων, σε συλλόγους και φορείς, για να φθάσουν σε, συνολικά, 27.000 συνανθρώπους μας, στο νομό Θεσσαλονίκης, άρχισε, σήμερα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο >>>πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η διανομή γίνεται κάθε χρόνο ωστόσο εφέτος, λόγω οικονομικής κρίσης, το ενδιαφέρον ήταν κατά πολύ αυξημένο ενώ τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας «έπαιρναν φωτιά» από τον περασμένο Νοέμβριο καθώς οι σύλλογοι ζητούσαν να ενημερωθούν για τις ημερομηνίες διανομής των τροφίμων.

Τα τρόφιμα θα παραλάβουν ως την Πέμπτη 59 σύλλογοι. Αναλυτικά θα επωφεληθούν 4.232 άτομα που σιτίζονται σε συσσίτια φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και γηροκομείων, 9.147 άπορα άτομα, παλιννοστούντες, μέλη συλλόγων ΑμεΑ που εκπροσωπούνται από τους συλλόγους τους αλλά και 3.863 οικογένειες πολυτέκνων που εξυπηρετούνται από κοινωνικά παντοπωλεία και αντιπροσωπεύουν συνολικά 13.417 μέλη. 

Σύμφωνα με τον γεωπόνο της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Μαυρουδή Γκιόση, από πέρσι το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατά 15%, καθώς υπέβαλαν φέτος αιτήσεις φορείς που κάνουν συσσίτια και δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον νωρίτερα, όπως για παράδειγμα, οι τέσσερις μητροπόλεις του νομού. Παρ όλα αυτά, οι ποσότητες των τροφίμων είναι συγκεκριμένες κάθε χρόνο καθώς το πλαφόν της δαπάνης που ορίζεται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι 30 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ελλάδα.