Ο Ζινεντίν Ζιντάν υπερασπίστηκε τον Ζοσέ Μουρίνιο για την έντονη κριτική που του ασκήθηκε μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα στο Copa del Rey.
«Βρίσκω άδικη την κριτική που ασκήθηκε στο Μουρίνιο και στους παίκτες. Είμαι θυμωμένος με τον Τύπο της Μαδρίτης και δεν καταλαβαίνω την κριτική που γίνεται στον «Μου». Ο Μουρίνιο έχει νοοτροπία νικητή. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί μπορεί να αρέσουν σε κάποιους, ενώ σε κάποιους άλλους να μην αρέσουν. Στη ζωή τα πράγματα είναι κύκλος και αλλάζουν, έτσι και στο ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικώς ο «Ζιζού» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «As», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησαν οι Μαδριλένοι στο clasico:
«Είναι αστείο να λένε ορισμένοι ότι ο Μέσι και οι υπόλοιποι παίκτες της Μπαρτσελόνα έπαιξαν μέτρια και την ίδια ώρα να κάνουν κριτική στον Μουρίνιο. Αυτό συνέβη επειδή το σύστημα του «Μου» ήταν το σωστό».
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε την αξία του Κριστιάνο. Είναι ένα παιδί που δίνει τα πάντα για την Μαδρίτη και έχει δικαίωμα να βρεθεί σε κακή μέρα. Τα προσόντα του είναι περισσότερα από τα ελλατώματα του».