Εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, χωρίς υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, ζητά ο Κ. Σκανδαλίδης με συνέντευξή του στην Realnews. >>>

Απορρίπτει τη διαρχία, γιατί όπως λέει, "καλλιεργεί την πόλωση και τον φατριασμό", ενώ τάσσεται υπέρ της άμεσης σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου και της ΚΟ, αλλά και έκτακτου συνεδρίου.
Ο κ. Σκανδαλίδης, δηλώνει ότι οι διαδικασίες για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησαν με την πολύωρη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης και τονίζει: "πρέπει να κινηθούμε τάχιστα. Η εκλογή νέας ηγεσίας δεν μπορεί να είναι ψηφοφορία μιας ημέρας, αλλά το επιστέγασμα μιας πολιτικής διαδικασίας".
Ερωτηθείς για τη στάση του Γ. Παπανδρέου σημειώνει: "Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο στον Γιώργο Παπανδρέου, για στάση που μπορεί να ερμηνεύεται έτσι και αλλιώς και να καλλιεργεί την αγωνία και τη σύγχυση στη βάση μας".
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα", δηλώνει ότι "η διαρχία είναι σύμφωνο σιωπής, πάνω σε συντρίμμια" και ζητά από τον Γ. Παπανδρέου "καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις".
"Μπορεί ορισμένοι να βολεύονται από το ροκάνισμα του χρόνου, αλλά αυτό μόνο μεγαλύτερη ζημιά προκαλεί στο κίνημα, στο κόμμα μας και στη δημοκρατική παράταξη", σημειώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης και επισημαίνει ότι "ο κίνδυνος σήμερα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η διάσπαση, αλλά η συρρίκνωση της κοινωνικής και εκλογικής του επιρροής".
Αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, τονίζει: "Σαφώς έχει το δικαίωμα, που απορρέει από τις καταστατικές διατάξεις, να είναι υποψήφιος. Η γνώμη μου, όμως, είναι ότι στις δημοκρατίες οι ηγέτες αναλαμβάνουν την ευθύνη τους".