Δημιουργείται στη Δυτική Θεσσαλονίκη η πρώτη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Πρόκειται για ένα «Έργο Ζωής» το οποίο θα καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες φροντίδας, περίθαλψης και προστασίας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. 
Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων πρόκειται να κατασκευασθεί και να λειτουργήσει με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στην εντός σχεδίου περιοχή του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.754,82 τ.μ. ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθη Λαφαζανίδη ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου επειδή διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση (διαχειριστική επάρκεια) για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης, θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου. «Αυτό σημαίνει - συνέχισε ο κ. Λαφαζανίδης - ότι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αναλαμβάνει την εξ ολοκλήρου διαδικασία υλοποίησης της σχετικής σύμβασης, όπως π.χ. τη διενέργεια δημοσίου μειοδοτικού διαγωνισμού, τη σύμβαση με ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής, τη συνεργασία με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, κλπ».
Το Γηροκομείο έχει προϋπολογισμό 4.047.738,10 €, η χρηματοδότηση του θα γίνει από το Ε.Σ.Π.Α. και θα λειτουργήσει με τη σύμπραξη και με την αιγίδα της Εστίας του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Η μελέτη κατασκευής προβλέπει ότι το συγκρότημα θα αποτελείται από τρία κτίρια στα οποία περιλαμβάνονται χώροι σίτισης, διαμονής, ιατρεία, χώροι φυσικοθεραπείας, λουτρού, πλυντηρίων σιδερωτηρίων, γραφεία προσωπικού κ.α.