Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, όπου έγινε δεκτός από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την αυτοδιοικητική έκθεση “Polis 2011”, συζήτησε με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη τα σοβαρά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, που προέκυψαν από τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Ο κ. Ψωμιάδης συνεχάρη τον κ. Σγουρό για την ανάδειξή του στη θέση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.
«Αναζητούμε από κοινού τρόπους για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες του “Καλλικράτη”. Είναι βέβαιο ότι για να έρθει η διοικητική αυτοτέλεια των Περιφερειών χρειάζεται η οικονομική τους αυτονομία. Περιμένουμε ακόμη από την Πολιτεία να δώσει στις αιρετές Περιφέρειες το ρόλο, τους πόρους και τις αρμοδιότητες που τους ανήκουν», τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός ευχαρίστησε τον Αναπλ.Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε τη βούλησή του να συνδράμει ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΝ.ΠΕ. και να προχωρήσουν άμεσα οι διορθωτικές αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία του «Καλλικράτη».«Πιστεύω ότι δουλεύοντας όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε το ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να αναδείξουμε τις δυνατότητες της, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη εποχή», δήλωσε ο κ. Σγουρός.

Σχόλια