Δούλεψε η… πίσω πόρτα, στη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου, Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Βουλευτές την προτίμησαν, για να γλιτώσουν τις αποδοκιμασίες, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν συγκεντρωθεί από έξω από τον Ιερό Ναό και φώναζαν συνθήματα.

 

Την… πίσω πόρτα χρησιμοποίησαν και κατά την είσοδό τους και κατά την έξοδο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. “Έχει δίκιο να φωνάζει ο κόσμος και δεν πρέπει να προκαλούμε”, σχολίασε ένας από αυτούς, που, πριν μερικές ημέρες, σε εκδήλωση στην Καλαμαριά, παραδεχόταν ότι ντρέπεται, πλέον, να κυκλοφορεί με το υπουργικό αυτοκίνητο, γιατί “ακόμη κ αυτό είναι πρόκληση”!

Τους βουλευτές της Ν.Δ. ακολούθησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος κατά την είσοδό του είχε δεχτεί τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

Αποδοκιμάστηκε, όμως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, μάλιστα, είχε φθάσει στην εκκλησία πριν να παραταχθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του δήμου!

Όσο για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, είδατε και στο video από την αποχώρησή του, το τι έγινε, με τα γιουχαρίσματα και τις αποδοκιμασίες.

Στις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Νώντα Στυλιανίδη, από το www.photoreportage.gr, είναι εμφανής η αγανάκτηση του κόσμου, καθώς και το ότι η συγκέντρωση ήταν αυθόρμητη και δεν είχε να κάνει με κόμματα και πολιτικούς φορείς.

Να σημειωθεί ότι, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, είχε τοποθετηθεί “πόντιουμ”, με τα μικρόφωνα των καναλιών, για να κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί. Ο μόνος που τόλμησε κι έκανε δηλώσεις, ήταν ο πρόερδος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς…