dimarxeio_evosmou_01Με στόχο τη δυνατότητα εκπαίδευσης όλων όσοι δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να ολοκληρώσουν τις βασικές σπουδές τους και αυτό τους εμποδίζει στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες …

ενέργειες (αιτήσεις ενδιαφερομένων, απόφαση δημοτικού συμβουλίου και δημοτικής επιτροπής παιδείας) για τη διεκδίκηση ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο δήμο.

«Εξ αρχής θεωρήσαμε καθήκον μας, να διεκδικήσουμε άμεσα και με κάθε τρόπο την λειτουργία ενός σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο δήμο μας για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν την βασική τους εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό δώσαμε προτεραιότητα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου στο θέμα αυτό, ολοκληρώσαμε τον φάκελο διεκδίκησης, τον καταθέσαμε και αναμένουμε την απάντηση του υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία της απογραφής του 2011 ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του νομού Θεσσαλονίκης και ο πρώτος της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Επίσης - συνέχισε ο δήμαρχος - τα στοιχεία έδειξαν ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας είναι νέοι σε ηλικία με μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Τα στοιχεία του Γραφείου Απασχόλησης του δήμου, έδειξαν ότι το 13,8% δεν έχει ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στην ηλικιακή κατηγορία 45-54 ετών, ενώ το ποσοστό των ατόμων χωρίς απολυτήριο γυμνασίου ανέρχεται στο 33,7%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει υψηλή συσχέτιση ανάμεσα στη μακροχρόνια ανεργία και στη μη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το γεγονός δε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είκοσι πέντε (25) δημότες μας, με αίτησή τους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να εγγραφούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, μας δίνει μεγάλη δύναμη για την διεκδίκηση του» κατέληξε ο κ. Λαφαζανίδης.


από τον www.typosthes.gr