Θέατρο έχουμε να σας προτείνουμε για απόψε. Τελευταία βραδιά με το "Μελτεμάκι" του Παντελή Χορν. Επειδή το παλιό, είναι νέο και δροσερό. Για τους φίλους της μουσικής βρήκαμε μόνον Βαρδή. Ε, δεν έγινε και τίποτα... Κατά τα λοιπά:


Εκδηλώσεις
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Καλοκαιρινής Πλατείας» που διοργανώνει από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο ο δήμος Καλαμαριάς. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, παιχνίδια, εργαστήρια, καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, διηγήσεις παραμυθιών και πολλές άλλες πρωτότυπες δράσεις. Στόχος τους είναι αφενός να προσφέρουν μια ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης προς όσους βρίσκονται στην πόλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αφετέρου να ζωντανέψουν τις γειτονιές της Καλαμαριάς, συμβάλλοντας στην ανασύνθεση των κοινωνικών σχέσεων. Απόψε στις 20.00 μ.μ. θα δοθεί η παράσταση τσίρκου με ταχυδακτυλουργικά, παντομίμα, ζογκλέρ, ξυλοποδαριές, και μακιγιάζ προσώπου «Καλοκαιρινό ταξίδι μαγείας» από την ομάδα ΜΑΝΟΛΟ MAGIC SHOW στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ν. Κρήνη).
  • Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ανοιξιά, στο πλαίσιο του προσκυνήματος του Τιμίου Ξύλου στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται απόψε με παραδοσιακό γλέντι και πλούσιο κέρασμα, ενώ ο Ποντιακός Σύλλογος «ΚΟΤΥΩΡΑ» θα παρουσιάσει το ποντιακό έργο «Γαμπρέ Φουστορον Τρως;». Παράλληλα θα γίνει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων.


Θέατρο
  • Η κωμωδία του Παντελή Χορν «Το Μελτεμάκι» παρουσιάζεται σήμερα, τελευταίο βράδυ, από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας – «Θεσσαλικό Θέατρο» στο Θέατρο Κήπου και στο πλαίσιο των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου». Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Κώστα Τσιάνου. Το σκηνικό έγινε από το εργαστήρι του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Τα κοστούμια σχεδίασε η Ρίκη Τσικαρδώνη. Η εικαστική παρέμβαση στο σκηνικό είναι του ζωγράφου Χρήστου Παπανικολάου.


Μουσική
  • O ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ μετά από μια πολύ μεγάλη απουσία από τα φώτα των νυχτερινών μαγαζιών επιστρέφει στη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ του Μύλου την τεταρτη 27 Ιουλίου για μια βραδιά με μεγάλες επιτυχίες και διαφορετικούς ήχους. Μαζί του θα είναι ένα μουσικό συγκρότημα από καταξιωμένους μουσικούς , το Music Group Therapy και ο τραγουδιστής Κώστας Ηλιού. Έναρξη στις 9 μ.μ. Είσοδος 10 €.


Εικαστικά
  • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει από τις 7 Απριλίου την ατομική έκθεση τουDamien Hirst με τίτλο "New Religion" σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση με το British Council και τη Paul Stolper gallery. Ως τις 31 Ιουλίου. Είσοδος 4 και 2 ευρώ.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Μορφές και Σκιές από το Θέατρο” που περιλαμβάνει εικόνες του Κώστα Ορδόλη φιλοξενείται στο ισόγειο του φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει την εικαστική έκθεση "Δάμασις του Βλέμματος, ένα εγχείρημα μεταξύ τέχνης, φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης", σε συνεργασία με την βιεννέζικη ομάδα “entre – Μεταξύ: τόπος για μια πειραματική θεωρία της εικόνας”, με την υποστήριξη του Αυστριακού Υπουργείου Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης. Ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα: Δευτέρα & Τρίτη: 14.00-21.00 Τετάρτη - Παρασκευή: 9.00-16.00
  • Την έκθεση «Ανησυχητικές Μούσες» φιλοξενεί το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) από τις 5 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2011 (εγκαίνια 5.07, στις 20:30). Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 7 σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κατάγονται από χώρες του Αραβικού Κόσμου και της Μέσης Ανατολής, αν και λόγω ιστορικών και πολιτικών συνθηκών υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τον τόπο καταγωγής τους και να εγκατασταθούν σε χώρες του δυτικού κόσμου, μόνιμα ή παροδικά.
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης Έψιλον (Αλεξ. Σβώλου 7) της Ρόζυ Οικονομίδου η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Τα καλοκαιρινά”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.
  • Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει 4 νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας έμπρακτα την ανανέωση της εικαστικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Κώστα Γιάτσο, Δημήτρη Εφέογλου, Σταμάτη Λάσκο και Φώτη Σαγώνα. Ώρες λειτουργίαςΤρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
  • Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για τους καλοκαιρινούς μήνες νέα έκθεση έργων της ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή 11.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστά) και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρουσιάζει τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας με χρονολογική σειρά στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών.
  • Οι Designers United, η σχεδιαστική ομάδα που ίδρυσαν ο Δημήτρης Κολιαδήμας και ο Δημήτρης Παπάζογλου, έχοντας σχεδιάσει για διεθνούς εμβέλειας αθλητικά, καλλιτεχνικά και εμπορικά γεγονότα, έχοντας διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα τους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θέμα της έκθεσης THE GESTALT EFFECT. Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου – 31 Ιουλίου 2011. Ώρα: Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο:10.00-18.00 Τετάρτη:10.00-22.00 Παρασκευή: 10.00-19.00 Κυριακή:11.00-15.00 Τιμή Εισόδου 4€, 2€(μειωμένο)
  • Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο “Το δώρο του Διονύσου. Επτά σύγχρονες εικαστικές δημιουργοί από τις χώρες του αραβικού κόσμου και τη Μέση Ανατολή παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
  • Στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έκθεση με θέμα "Η Συμβολή των Εβραίων στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης".



Θερινά Σινεμά
  • Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής σε άγνωστα νερά» στον δημοτικό κινηματογράφο της Θέρμης, "Σινέ θερμαϊς" (Δημητρίου- Καραολή & Καπετάν Χάψα). Οι προβολές πραγματοποιούνται στις 21.30 μ.μ. κάθε βράδυ.
  • Στο σινέ «Παράδεισος» στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη προβάλλεται μέχρι τις 27 του μηνός στις 21.30 μ.μ. και στις 23.30 μ.μ. η ταινία «Η ζωή μετά». Στο σινέ «Άλσος» στην περιοχή Δενδροφυτεία, στις Συκιές, επίσης μέχρι τις 27 Ιουλίου στις 21.30 μ.μ. και στις 23.30 μ.μ. μπορείτε να δείτε το φιλμ «Ο λόγος του βασιλιά».
  • Στο Σινέ «Τζένη Καρέζη» στην Πολίχνη (Φιλίππου & Μαυρομιχάλη, πάρκο Κρύας Βρύσης) προβάλλεται μέχρι την Πέμπτη 28 Ιουλίου κάθε βράδυ στις 21.15 και στις 23.00 μ.μ. η ταινία «The tourist».
  • Στο Σινέ "Αύρα" το "Beaver" της Τζόντι Φόστερ, με τον Μελ Γκίμπτσον, στις 21.00 και στις 23.00. Είσοδος 8 €. Με προπώληση 4 €, μέσω ειδικών ιστοσελίδων.