Αφίσες με τις φωτογραφίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την επιγραφή “Καταζητείται” υπάρχουν, σήμερα, στις εισόδους των γραφείων τους στη Θεσσαλονίκη. Τις τοποθέτησαν “Αγανακτισμένοι”, χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. >>>

 

Η πορεία των “Αγανακτισμένων” ξεκίνησε γύρω στις 10 χθες βράδυ. Από την πλατεία Λευκού Πύργου, περίπου 200 άνθρωποι –στην πλειοψηφία τους νεαροί- που κρατούσαν ένα πανό και δυο-τρεις ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα, πέρασαν από όλα τα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών –αλλά και από τα γραφεία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, “Δημοκρατική Συμμαχία”. Ανήρτησαν τις αφίσες, στις οποίες υπήρχε η φωτογραφία του κάθε βουλευτή, η επιγραφή “Καταζητείται – για έσχατη προδοσία”, καθώς και το “αμοιβή η άμεση δημοκρατία”!

Οι “Αγανακτισμένοι” έφτασαν και μπροστά από το κτίριο, όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην περιοχή της Δωδεκανήσου, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του και κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Ορισμένοι πέταξαν γιαούρτια και φρούτα μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, ενώ ένας έγραψε με σπρέι στον δρόμο «Κάτω η Χούντα».

Ανήρτησαν κι εκεί την ανάλογη αφίσα και αποχώρησαν, μέσω της παραλιακής οδού, για να καταλήξουν και πάλι στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι “Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο” ετοιμάζονται για νέα κάθοδο στην Αθήνα. Θα συμμετάσχουν στο κάλεσμα των “Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος”, για να αποφασισθεί κοινή δράση σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης στο Σύνταγμα. Έτσι, σήμερα  Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 7 και 8 Ιουλίου 2011, η συνέλευση των “Αγανακτισμένων” του Λευκού Πύργου θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα. Θα εγκριθεί το ψήφισμα που θα διαβαστεί στο Σύνταγμα καθώς και το ποιοι και πώς θα εκπροσωπήσουν την Συνέλευση της Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα.

“Η συνάντηση αυτή" είναι πολύ σημαντική για τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα και κυρίως μέσα στο καλοκαίρι”, υπογραμμίζουν στο Διαδικτυακό τους κάλεσμα οι “Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο”.