Χθες βράδυ άκουγα, στο Alter, την εκπρόσωπο ΜΚΟ, να λέει πως υπάρχουν χιλιάδες, πλέον, συνταξιούχοι που ζουν με πατάτες… Τρώνε βραστές τη μία μέρα, στο φούρνο την άλλη και Κυριακές και εορτές, τις κάνουν τηγανιτές! Υπάρχουν έγκυες στα συσσίτια της εκκλησίας (έχω ιδίαν άποψη) και αποβιταμινωμένα παιδιά. Σήμερα, ήρθε η είδηση σοκ: >>>

Ένας άγνωστος παρακολουθούσε διανομέα φαγητού στην Εύβοια και πριν χτυπήσει ο νεαρός το κουδούνι για να παραδώσει την παραγγελία, τον πλησίασε, τον απείλησε και τι του πήρε; Σωστά μαντέψατε! Το φαγητό! «Δεν θέλω χρήματα, δώσε μου το φαγητό, αλλιώς την έβαψες». φέρεται να είπε ο “ληστής”!

Ο νεαρός ντελίβερι έδωσε στον δράστη το φαγητό  κι εκείνος το ΄βαλε στα πόδια.

Δε γράφει πουθενά, ούτε φαίνεται από την ανακοίνωση της αστυνομίας, αν ο ντελίβερι μπόι έδωσε το φαγητό επειδή φοβήθηκε, ή επειδή κατάλαβε την απόγνωση ενός ανθρώπου. Γράφει, όμως, καλά στο μυαλό μου, ότι σύγχρονους Γιάννηδες Αγιάννηδες θα βλέπουμε όλο και περισσότερους. Γι αυτό μη μου λέτε εμένα ότι “αν πτωχεύσουμε θα πεινάσουμε”. Είναι πολλοί αυτοί που πεινάνε ήδη. Κι όπως έλεγε ένα παμπάλαιο σύνθημα στον τοίχο, “οι δούλοι το μόνο που έχουν να χάσουν, αν εξεγερθούν, είναι οι αλυσίδες τους”!