Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την επέμβαση των ΜΑΤ

Τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ένα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και δύο του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος) συνυπογράφουν επιστολή προς τον Γραμματέα του κόμματος, Μ. Καρχιμάκη με την οποία στηλιτεύουν την επέμβαση των ΜΑΤ. >>>

 

Μάλιστα, οι κ.κ. Δ. Σακελλάρης (μέλος του Π.Γ.), Θ. Τζήμας και Αντ. Ελευθεριάδης ΄(μέλη του Ε.Σ.), κάνουν λόγο για “άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική”, η οποία “θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα”! Ζητούν, δε, από τον –άλλοτε λαλίστατο για τα ανθρώπινα δικαιώματα- Μ. Καρχιμάκη να μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι  “συνιστά επικίνδυνη πλάνη η άποψη ότι η κυβερνητική πολιτική θα μπορέσει να στηριχθεί στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης που θα εξοντώσει το λαϊκό κίνημα”!

Όλη η επιστολή των τριών προς τον κ. Καρχιμάκη, έχει ως εξής:

Σύντροφε Γραμματέα,

Εξοργισμένοι βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, και παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες ημέρες την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛΑΣ υλοποιεί, εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων. Σκληρή καταστολή είχε επιλεγεί και καταγγελθεί και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις. Ωστόσο σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα και παραβιάζοντας και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα.

Έχουμε επανειλημμένα αντιταχθεί στην εφαρμοζόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Ξέρουμε επίσης ότι τέτοιες συνταγές πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόστηκαν σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας.

Σας τονίζουμε ωστόσο, προκειμένου να το μεταφέρετε και στους αρμοδίους υπουργούς και στον πρωθυπουργό, ότι συνιστά επικίνδυνη πλάνη η άποψη ότι η κυβερνητική πολιτική θα μπορέσει να στηριχθεί στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης που θα εξοντώσει το λαϊκό κίνημα. Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί.

Η ευθύνη που σας βαραίνει είναι ιστορική και πρέπει να σταθείτε αντάξιοι αυτής.

Οι υπογράφοντες,

Δημήτρης Σακελλάρης , μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Θέμης Τζήμας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Σχόλια