doctors_)1Να καταργηθούν οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) που είναι μόνον «ακριβοπληρωμένη γραφειοκρατία» που δεν έχει λόγω ύπαρξης, προτείνει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης! >>>

 

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΙΣΘ Θανάσης Εξαδάκτυλος τάχθηκε υπέρ της συγχώνευσης των νοσοκομείων αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα έχει ως συνέπεια την απόλυση γιατρών. Τόνισε ακόμη ότι στη Θεσσαλονίκη οι νοσοκομειακές κλίνες είναι υπεράριθμες για τον πληθυσμό της πόλης και τάχθηκαν υπέρ του περιορισμού τους.

Πρότεινε, ακόμη, αλλαγές στο τρόπο διοίκησης των νοσοκομείων κι ανακοίνωσε ότι ο ΙΣΘ ετοιμάζεται να διεκδικήσει δια της νομικής οδού το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης, το οποίο υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης επισήμανε ότι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης παραμένουν απλήρωτοι δύο χρόνια από τον ΟΠΑΔ και ένα χρόνο από το ΤΕΒΕ και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τις αμοιβές τους δια τις δικαστικής οδού.