thessaloniki_aerofotografia_lefkos_pirgos_01Με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κ. Γεώργιο Κολέτσο, συναντήθηκε χθες(Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011), ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο…>>>

της προσπάθειας της νέας δημοτικής αρχής για εξωστρεφή Θεσσαλονίκη με στόχο την προσέλκυση τουριστικών ροών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπου τέθηκαν οι βάσεις για στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΕΟΤ, ο Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε τον κ. Κολέτσο για τα μέχρι τώρα βήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης τόσο σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επισκεπτών από Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία και Σερβία όσο και αναφορικά με την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που προκύπτουν από την καθυστέρηση στην διαδικασία έκδοσης θεώρησης εισόδου (visa) ειδικά στην περίπτωση της Τουρκίας αλλά και γενικότερα, καθώς και στην ανάγκη ανάδειξης τουριστικών διαδρομών και ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή (Όλυμπος, Βεργίνα-Δίον, Κερκίνη, κτλ) που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Οργανισμού να συνδράμει τις προσπάθειες του Δήμου με την παροχή τεχνογνωσίας στην κατεύθυνση της συντονισμένης και μεθοδικής προβολής της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Ο κ. Κολέτσος πρότεινε την εκπόνηση προγραμματισμού ενεργειών για το 2012 από πλευράς του Δήμου, στη βάση του οποίου θα αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά και την ανάπτυξη σχεδιασμού για την στοχευμένη προσέγγιση παραδοσιακών τουριστικών αγορών, όπως η Βρετανική και η Γερμανική.